Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtā izpostīts viens no vērtīgākajiem zālāju sēklas laukiem. Atklājies, ka uz desmit hektāru plašā tīruma vairāki jaunieši izveidojuši nelegālu autorallija trasi, pirmdien ziņo "Latvijas Avīze".
Ar mašīnu riteņiem nobraukātie sējumi šobrīd jau ir gājuši bojā un rezultātā Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtam nodarīti zaudējumi vismaz 80 tūkstošu latu vērtībā.

Institūta direktors Ritvars Leitens ir sašutis, jo pirmo reizi Priekuļos noticis kaut kas tik nelabojams. Šajā laukā audzēts elitārs zāļu sēklas materiāls, ko plānots eksportēt uz Arābu Emirātiem. Sējumu iznīcināšana reizē nozīmē arī to, ka, nesaņemot cerēto naudu, būs nepieciešams samazināt darbinieku skaitu, norāda laikraksts.

Cēsu rajona policijas pārvaldes darbinieki vainīgās personas ir noskaidrojuši. Piecām pilngadīgajām sastādīti administratīvie protokoli pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 100. panta "Sējumu nobradāšana vai stādījumu bojāšana" 4. daļas. Lēmumu, vai atbilstoši šim pantam uzlikt vainīgajiem naudas sodu līdz simts latiem, pieņems Priekuļu pašvaldības administratīvā komisija, kam izskatīšanai nosūtīts lietas materiāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!