Selerijas sacepums ar kartupeļiem  (1)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Šis ir pavisam viegls un gribētos teikt, arī veselīgs sacepums. Vari pasniegt kā piedevu, bet tik pat labi – kā pamatēdienu.

Sastāvdaļas:

  • 200 g seleriju kāti, kubiņos
  • 300 g kartupeļi, plānās daiviņās
  • 1 bundža tomāti savā sulā
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 50 g sakaltušas maizes
  • 50 g Parmas siera
  • sviests pannas ietaukošanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sasildi cepeškrāsni 190 grādus siltu.
  2. Uzvāri sālsūdeni un liec tajā kartupeļus un seleriju. Pavāri 8 minūtes, bet lai nav pavisam mīksti. Noņem no uguns un nokās. Kartupeļiem un selerijai pievieno tomātus savā sulā un ķiploku. Apmaisi.
  3. Ietauko cepamformu ar sviestu un iekšā kartupeļus, seleriju un tomātus.
  4. Blenderī liec Parmas sieru ar rīvmaizi, sāli un pipariem. Pārkaisi pār pannas saturu un liec krāsnī cepties 25 minūtes.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!