Sēnes. Foto: Louise Fogh

Sastāvdaļas:

  • Labas sēnes
  • Sviests
  • Salds krējums
  • Sāls
  • Svaigi malti baltie pipari
  • close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Pagatavošana:

    Šī ir pavisam vienkārša un tai pašā laikā visgaršīgākā sēņu mērce (subjektīvs viedoklis).

    Mērcei tiešām jāizmanto tikai labas un svaigas sēnes (protams, tikai vienu veidu) piem., gailenes, baravikas, brūnie šampinjoni...

    Sēnes sausā veidā notīra, nemazgā. Sagriež ne pārāk smalki (baravikas sloksnītēs, mazas gailenes atstāj veselas, lielās - gareniski uz pusēm, pavisam lielas varbūt četrās daļās, šampinjonus griež 3..4 mm šķēlēs). Sēnes jāgriež tā, lai tās var izcepties un būtu jūtami gabali. Pārāk lieli gabali būs drusku glumi. Pārāk mazi gabali pēc konsistences atgādinās putru.

    Pannā izkausē sviestu, sēnes apcep (ja iztek sula, jāpagaida, kamēr tā novārās), pievieno saldo krējumu. Virco ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Vāra, līdz mērce sasniedz tīkamo konsistenci.

    Ar šo gatavošanas metodi sēņu garša netiek nomākta ar speķi, sīpoliem vai citām garšām. Baudiet labu sēņu labo garšu!

    Servēt ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form