Septiņdesmitgadīga sirmgalve jau trīs gadus dzīvo Ogres mežā; iztiku pelna ubagojot  (264)

Delfi

Foto: DELFI
Bijusī Ķeipenes iedzīvotāja, 70 gadus vecā Ludmila kopā ar 47 gadus veco dēlu jau trīs gadus dzīvo mežā Ogres Zilajos kalnos, bet iztiku pelna ubagojot, vēsta vietējais portāls "Ogrenet.lv".

Portāls ziņo, ka Ogres Romas katoļu draudzes ticīgie jau pieraduši - katru svētdienu pēc dievkalpojuma pie baznīcas vārtiņiem Ogrē, Meža prospektā, viņus sagaida Ludmila. Ar dažiem baznīcas apmeklētājiem Ludmila tā sadraudzējusies, ka pat aprunājas, kā kuram pa nedēļu gājis. Kāds kungs Ludmilai regulāri nes sievas ceptos pīrāgus.

Taču neviens no baznīcas tēviem vai kalpotājiem interesi par sievietes likteni nav izrādījis, bet tajā pašā laikā prom arī nedzenot.

"Man nav ne dzīvokļa, ne pensijas – nekā man nav," iemeslu, kāpēc ubago pie baznīcas, atklāj Ludmila. Sievietei ir 70 gadu. Kopā ar 47 gadus veco dēlu Sergeju, kuram nav darba un līdz ar to arī iztikas līdzekļu, abi dzīvo mežā – Zilajos kalnos netālu no karjera.

Pirms daudziem gadiem viņa dzīvojusi Ķeipenē, bet nodegusi māja ar visu iedzīvi un dokumentiem. Kopš tā laika abi ar dēlu klīstot pa pasauli, līdz pirms trim gadiem apmetušies Ogrē, kur mežā uzslējuši kaut ko līdzīgu apmetnei. Mežs dod ne tikai patvērumu, bet vasarā un rudenī, kad mežā ir ogas un sēnes,- arī iztikšanu. Ziemā nekas cits neatliek, kā stāvēt pie baznīcas un cerēt uz līdzcilvēku žēlastību, portālam "Ogrenet.lv" stāstījusi Ludmila.

Savukārt mežā aiz Ogres ledus halles atrasts apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš mitinājies kādā kalnā izraktā bedrē, kur jau iepriekš dzīvojis kāds bezpajumtnieks. Tiesa gan, "mājoklis" nav bijis piemērots ugunskura kurināšanai, tādēļ pēdējās aukstās naktis bezpajumtnieks pārlaidis pilsētā pie paziņām, informē portāls "Ogres Fakti", atsaucoties uz "Ogres novada sarkanā krusta" vadītāju Jāzepu Janiševu.

Vīrietis pastāstījis, ka mežā mīt arī viņa māte, tēvs un 38 gadus vecais brālis. Pie tiem "Ogres novada Sarkanais Krusts" plāno doties jau tuvākajā laikā. Kaut arī vecāki nav izrādījuši interesi doties uz patversmi, Janiševs cer viņus tomēr pierunāt, kā arī nogādāt pārtiku.

Jau ziņots, ka nevalstiskā organizācija "Ogres novada Sarkanais Krusts" nolēmusi mēģināt apzināt bezpajumtniekus, kuri mitinās Ogres un Ikšķiles apkārtnes mežos. Organizācijas rīcībā esot baumas par kāud bezdarbnieku, kas kopā ar ģimeni dzīvojot teltī mežā pie tuvējā ezera, bet viņa dēls mitinoties kādā bumbu patversmē, kā arī kādu mežā mītošu 74 gadus vecu sievieti un viņas apmēram 50 gadus veco dēlu, kas atteikusies doties uz bezpajumtnieku patversmi, jo tur nevar uzturēties alkohola reibumā.

Pērn gada sākumā nāca klajā informācija par kādu 60 gadus vecu sievieti un viņas dēlu, kas trīs gadus dzīvojusi Ogres apkārtnes mežā no zariem un brezenta celtā teltī. Parādu dēļ sieviete tikusi izlikta no dzīvokļa, pēc tam vairākus gadus kopā ar dēlu mitusi kādā dārza mājiņā, taču tā nodegusi. Ugunsgrēkā pazaudēta arī Marijas pase, bet iztiku abi ieguvuši, vācot nodošanai pudeles un metālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!