Pulkstenis – pieci no rīta, galva aiz noguruma džinkstēja, bet prātā bija tas pats tukšums, kas vakar vakarā. Viņa saviebās: “Kā lai noliek to seškārt nolādēto eksāmenu?” Algebra, ģeometrija, trigonometrija – visi šie cipari un figūras mulsināja viņu kopš viņa spēja sevi atcerēties. “Nu, par ko cilvēkam būtu šitā jāmokās?” – viņa prātoja, ar karoti dusmīgi bakstīdama tējas krūzītē peldošo citrona drisku. Cilvēks taču varēja lieliski iztikt ar to elementāro aritmētiku, kas nepieciešama, lai uzzinātu cik naudas kabatā, pie tam, tagad taču ir izdomāti visi tie kalkulatori, datori un vēl sazin kas. Tomēr, kaut kā taču tā vidusskola ir jāpabeidz…
Sveces galiņš sāka sprakšķēt liesmai izmisīgi cīnoties ar izkusušā vaska peļķīti. Piecēlusies no krēsla, viņa piegāja pie plaukta lai paņemtu jaunu sveci, taču skatiens neviļus aizķērās pie grāmatu mugurām – “Demonolgijas enciklopēdija”, “Melnās maģijas rokasgrāmata”, “Dictionnaire Infernale”, “Burvestības un raganu rituāli”… Pēkšņi viņai ienāca prātā spīdoša ideja un viņa nekavējoties sāka rīkoties. Paklājs tika sarullēts un nolikts kaktā, uz grīdas tika uzvilkta pentagramma, kuras galos tika saliktas sveces. Viņa izģērbās, nolika sev priekšā grāmatu… un tikai tad atskārta, ka īsti neatceras, kurš no visiem dēmoniem atbild par ģeometriju un algebru. Viņa piegāja pie plaukta un paņēma enciklopēdiju. “Tā… Monarchia Daemonum…Marbass – mehāniskās mākslas, Bjērs…vai cik pretīgs… – filosofija un loğika, Marakss… stilīgi radziņi – ķīmija un herboloğija… Asmodejs…ahā – aritmētika, astronomija un ģeometrija, trīsgalvains dēmons ar čūskas asti, sēž pūķa mugurā, spļauj uguni, rokā parasti tur karogu…”

Pēc attiecīgo vārdu izteikšanas, Asmodejs visā sava godībā materializējās virs pentagrammas. “Nu?”, viņš nodārdināja, ar savu ugunīgo elpu gandrīz vai aizdedzinot aizkarus. “Man…man ir problēmas ar ģeometriju…” viņa teica, cenzdamies piešķirt savai balsij pieaugušāku intonāciju. “Var redzēt,” dēmons ņirdzīgi nošņāca un bez pūlēm pārkāpa pāri sešstūrim kuru viņa bija uzzīmējusi pentagrammas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!