Pirmdien Jelgavas reģionālā vides pārvaldē (JRVP) Ilmārs Lorencs sniedza paskaidrojumus par Lielupes krastā Sidrabenes pagastā uz applūstošās un meliorētās zemes nelikumīgi uzsāktajiem būvdarbiem. Zemes īpašnieks nelikumības neatzīst un sola tālāk sūdzēties Zemkopības ministrijā, ziņo "Zemgales Ziņas".
Būvdarbi upes aizsargjoslā Lielupes krastā Sidrabenes pagastā tika apturēti tikai pēc JRVP un valsts policijas iejaukšanās. Zemes īpašnieks, kas to iegādājies tikai šopavasar, šeit bija paspējis dažās dienās nelikumīgi ierīkot piebraucamo ceļu, uz meliorētās zemes izrakt dīķi un uzbērt vairāk kā metru biezu zemes slāni.

Sarunā ar pārvaldes vadību noskaidrojās, ka zemes īpašnieks atzīst nelikumīgu darbus uzsākšanu, nesaņemot attiecīgās atļaujas nedz pašvaldībā, nedz arī valsts iestādēs. Vienlaicīgi sarunas laikā viņš vairākkārt uzsvēra, ka pašvaldībā atļauju neesot pieprasījis, jo "tāpat skaidrs, ka viņi man to nedos".

Par darbu apturēšanu viņš solīja vērsties Zemkopības ministrijā, kas esot aicinājusi sakopt Latvijas zemi. Kā "Ziņām" paskaidroja JRVP dabas aizsardzības daļas vecākā inspektore Zane Laiviņa, pēc paskaidrojuma saņemšanas no Lorenca, ceturtdien tiks ierosināta administratīvā lietvedība. Par nelikumīgi veiktajām darbībām īpašniekam draud sods līdz 500 latiem.

Sidrabenes pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Vīgants informēja, ka Lorencs pašvaldībā esot ieradies pirmdien, kad viņam paskaidrots, ka būvdarbi uzsākti vietā, kur to aizliedz aizsargjoslu likums. Turklāt zemes uzbēršana sākta vietā, kas ir meliorēta lauksaimniecības zeme.

"Es pats esmu agronoms un zinu, ka šādās vietās audzēt, piemēram, kartupeļus, ir iespējams arī bez zemes uzbēršanas," uzsver Vīgants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!