Recepte no šefpavāres un triju bērnu māmiņas Sianas Blunosas grāmatas "Ņam, ņam, mazulīt!": Šo recepti man iedeva mamma. Līdz šim to nebiju gatavojusi, bet tā ir ļoti līdzīga kārtainajai mīklai. Tā lieliski noder cīsiņu rullītim vai pikantajām tortītēm. Varat izmēģināt veidot no tās dažādu formu figūriņas, piemēram, sirsniņas vai trīsstūrus.

Kad esat noziedusi cepumus ar olu, pārkaisiet tos ar magoņu sēkliņām, sezama sēkliņām vai zēnu iecienītajām ķimenēm. Koko garšo jebkurš no šiem variantiem!

Šos stienīšus nedrīkst saldēt, bet tos iespējams uzglabāt cieši noslēgtā traukā divas dienas. Pasniedziet tos ar mērcēm un aizdariem, par kuriem apraksts grāmatas 107. un 110. lappusē.

Paredzēts 4-6 porcijām

  • 100 g miltu
  • 100 g siera krēma
  • 100 g sviesta
  • sakulta ola pārziešanai

1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 230°C.

2. Miltus ieberiet bļodā, pievienojiet sieru un sviestu, samaisiet visu kopā, līdz mīkla atgādina rupjas drumstalas. Izveidojiet no mīklas lielu bumbu, ietiniet plēvē un ielieciet uz nakti vai vismaz uz dažām stundām ledusskapī, lai tā sastingst.

3. Pēc tam izveltnējiet mīklu aptuveni 3 mm plānā kārtā. Noziediet ar olu un sagrieziet sloksnītēs.

4. Cepiet uz cepešpannas aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Izņemiet no cepeškrāsns un aptuveni 5 minūtes ļaujiet atdzist uz paplātes. Pēc tam pārvietojiet uz dzesēšanas paliktņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!