Siguldā līdz marta beigām plānots uzstādīt 50 videonovērošanas kameras.

Kā informēja Siguldas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne, tās atradīsies pilsētas teritorijā, kā arī nozīmīgākajos kultūrvēstures un tūrisma objektos.

Kā pastāstīja Jurkāne, patlaban videonovērošanas sistēmu izbūves darbi notiek dzelzceļa stacijas laukumā, Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 2.vdusskolas teritorijā, pilsētas stadionā Ata Kronvalda ielā, teritorijā pie Siguldas domes Pakalpojumu centra un Vēja zvanu skvērā.

Pēc šo kameru nodošanas ekspluatācijā pašvaldība turpinās videonovērošanas sistēmas izbūvēt Siguldas 1.pamatskolas, Mākslas un mūzikas skolas teritorijās, Raiņa parkā un Svētku laukumā. Kopumā Siguldas novadā līdz šī gada 20. martam tiks uzstādītas 50 videokameras.

Videonovērošanas sistēmas 1.kārta Siguldā tika izbūvēta 2007.gada vasarā, kad pašvaldība izvietoja deviņas videokameras - Siguldas pilsdrupās, Siguldas novada domes teritorijā, laukumā pie Krišjāņa Barona pieminekļa, Spieķu parkā un Atslēgu skvērā.

Pagājušā gada vasarā pašvaldība veica iepirkumu par videonovērošanas sistēmas tehniskā projekta izstrādi, izbūvi un tehnisko uzturēšanu 2.kārtu, kura šogad pašvaldībai izmaksās vairāk nekā 70 000 latu.

Siguldas domes izpilddirektors Uģis Mitrevics norādīja, ka 2007.gadā uzstādītās videonovērošanas kameras pilsētas centrā jau ir apliecinājušas savu nepieciešamību, sniedzot iespēju novērst pārkāpumus - vandalismu, postījumus, personu aizskārumus - to sākuma stadijā, jo kameras tiek uzraudzītas visu diennakti un informācija par videokamerās redzamo operatīvi tiek nodota Pašvaldības un Valsts policijai.

Pēdējos divus gadus videonovērošanas kameru sistēmas ierīkošanai un 21 kameras iegādei Siguldas pašvaldība ir iztērējusi 50 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!