Tikšanās laikā ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (ZZS) Siguldieši atzīst, ka ieceri izmantot aizaugušās zemes platības un cīņu ar latvāņiem kavē līdzekļu trūkums.
Siguldas iedzīvotāji ir norūpējušies par to, ka lielas zemes platības netiek apstrādātas, tādēļ tās aizaug, stāstīja Siguldas pagasta administrācijas vadītājs Laimonis Līkops. Siguldieši labprāt izmantotu šīs zemes enerģētiskās koksnes audzēšanai, tomēr tas prasītu lielas izmaksas.

Siguldas domes pārstāvji tikšanās laikā ar Rozi pārrunāja Zemkopības ministrijas atbalsta iespēju šai iecerei. Zemkopības ministrs norādīja, ka līdzīgu vēlmi izteikušas arī citas pašvaldības, tāpēc atbalsta piešķiršana nenotiks uzreiz, tomēr zemes izmantošanas plāns ir apsveicams.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī latvāņu problēma. Līkops atzina, ka nauda, ko pašvaldība var tērēt tās risināšanai, nav pietiekama, bet valsts atbalsts latvāņu iznīcināšanai nav saņemts.

Pēc tam Roze apmeklēja pārtikas piedevu un garšvielu ražotni SIA "Anatols", tikās ar uzņēmuma vadību un speciālistiem. Viņš iepazinās ar to, kā uzņēmums ražošanas procesu sakārtojis atbilstoši Eiropas Savienības prasībām.

Vizītes turpinājumā Roze tikās ar Rīgas rajona pagastu zemniekiem un atbildēja uz jautājumiem par lauksaimniecības attīstības pamatnostādnēm no 2007.gada, Eiropas Savienības atbalsta maksājumu saņemšanu, kā arī par valsts politiku lauksaimniecības zemju piemērošanai energokultūru audzēšanai.

Zemkopības ministrs apmeklēja arī Mores pagasta zemnieku saimniecību "Saulstari", kas audzē briežus un ir bijusi arī konkursa "Sējējs" laureāte. Saimniecībā Roze tikās ar tās saimniekiem, tuvāk iepazinās ar briežaudzēšanu un pārrunāja nozares attīstības perspektīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!