Foto: AFI
Kūlas ugunsgrēkā Pļaviņu novadā gājusi bojā sirmgalve, un tas ir pirmais kūlas ugunsgrēku upuris šosezon, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Traģiskais ugunsgrēks noticis Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā. Glābējus uz notikuma vietu izsaukuši mediķi un ierodoties kūlas ugunsgrēks jau bijis nodzēsts. Notikuma vietā atrastas apmēram 77 gadus vecas sievietes līķis.

Nav zināms, vai sieviete bijusi kūlas dedzinātāja vai mēģinājusi ugunsgrēku apdzēst. Par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Neskatoties uz glābēju brīdinājumiem, kūlas ugunsgrēku skaits pagājušajā diennaktī turpinājis pieaugt, sasniedzot, iespējams, jaunu šīs sezonas rekordu - pagājušajā diennaktī reģistrēti 97 pērnās zāles dedzināšanas gadījumi.

Vislielākajā platībā kūla degusi Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, kur ugunsdzēsēji cīnījušies ar liesmām 20 hektāru platībā. Ugunsgrēkā aizdedzies arī šķūnis.

Visvairāk kūlas ugunsgrēku reģistrēti Latgalē un Rīgā.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka arī pagājušajā pavasarī kūlas dedzināšanas laikā gāja bojā viens cilvēks. Iepriekš līdzīgi nāves gadījumi reģistrēti 2006.gadā, kad saskaņā ar VUGD apkopoto statistiku kūlas ugunsgrēkos gāja bojā seši cilvēki. Tāds pats bojā gājušo skaits reģistrēts 2004.gadā. Gadu iepriekš pērnās zāles dedzināšanas laikā miruši pieci cilvēki, bet 2002.gadā – pat astoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!