Foto: DELFI Aculiecinieks
Ūdens līmenis Lielupē pie Staļģenes lēnām pazeminās, bet pie Jelgavas un Kalnciema turpina paaugstināties, tāpēc Jelgavā aizvien slēgtas vairākas ielas un apgrūtināta sabiedriskā transporta satiksme gan pilsētā, gan Jelgavas novadā.

Foto galerija

Kopumā kopš otrdienas vakara situācija Lielupē nav mainījusies krasi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes Jelgavas daļas komandiera pienākumu izpildītājs Andris Staļģevics. "Ūdens nav cēlies ļoti strauji, jo ledus sablīvējums joprojām atrodas pie Staļģenes, bet pie Jelgavas upi klāj ledus," portālam "Jelgavnieki.lv" norādījis Staļģevics.

Plūdu dēļ aizvien slēgta satiksme vairākās Jelgavas ielās – slēgts Būriņu ceļš, Bāra ceļš, Vītolu ceļš, Pogu lauku ceļš (aiz Lakstīgalas ielas), Pasta sala, Zanderu ceļš, Sniega iela un tās pieguļošās ielas, Lediņu ceļš, Kārniņu ceļš, Upes iela, 6.līnija, Pils iela, Staļģenes iela, Straumes iela, Romas iela no Gatves ielas.

Otrdienas pēcpusdienā pie Pilssalas ielas, kas ved uz Jelgavas pili, no Lielupes izgrūsts ledus gabals izgāzis kādu koku un noliecis laternu, savukārt Miera ielas tiltam pār Platoni ledus gabals nolauzis vienu priekšējo aizsargbalstu, informē pašvaldības preses sekretāre Egita Veinberga, ziņo "Zemgales Ziņas".

Jelgavas autobusu parks (JAP) informējis, ka plūdu dēļ septītā maršruta autobuss kursē tikai līdz Kārniņu karjeriem, tālāk pārāk augstā ūdens līmeņa dēļ braukt nav iespējams. Plūdu dēļ līdz galapunktam nevar tikt arī 14a maršruta autobuss - "RAF - Atpūta" - tas kursē tikai līdz Baložu kapiem. Tāpat tuvākajā laikā tiks izvērtēts, vai neslēgt pāris pieturvietas aiz Tušķiem 19.maršruta autobusam - "Viesturu stacija - Bērzu kapi", ziņo "Jelgavnieki.lv"

JAP norāda, ka arī citos maršrutos plūdu dēļ var būt satiksmes ierobežojumi vai papildus satiksme var būt organizēta par apbraucamajiem ceļiem, tādēļ aicina sekot jaunākajai informācijai interneta mājas lapā. Nepieciešamības gadījumā ikviens var sazināties ar JAP diennakts dispečeru dienestu pa tālruni 63045945 un 63045945.

Jautājot pašvaldībai, ko darīt cilvēkiem, kuri dzīvo Kārniņos un arī citviet un netiek pāri applūdušiem ceļa posmiem, tās preses sekretāre Egita Veinberga precīzu atbildi neesot varējusi sniegt, vien norādījusi, ka iedzīvotāji plūdu apdraudējuma gadījumā jebkurā diennakts laikā var zvanīt uz iepriekš norādītajiem krīzes tālruņu numuriem - 112 (Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests) vai 63028550 (Jelgavas Pašvaldības policijas dežūrtālrunis).

Jelgavas pašvaldības policijas priekšnieka palīdze Sandra Reksce savukārt norāda, ka policijas rīcībā ir divas gumijas laivas, ar kurām iespēju robežās varētu pārvadāt iedzīvotājus pa applūdušajām zonām un nogādāt dzīvesvietās.

Jau ziņots, ka Jelgavas novadā no plūdu apdraudētajām vietām naktī uz trešdienu evakuētas divas ģimenes. Pēdējās nedēļas laikā ūdens līmenis bīstami palielinājies vairākās Latvijas apdzīvotās vietās, bet visvairāk pagaidām cietis tieši Jelgavas novads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!