Sastāvs 6 porcijām: 350 g skābeņu, notīrītas un nomazgātas; 3 kartupeļi, nomazgāti, nomizoti un sagriezti mazos gabaliņos; 50 sviesta; 1,5 l dārzeņu buljona; 2 olu dzeltenumi; 4 ēd.k. krējuma; sāls; maltie pipari. Grauzdiņiem: 6 šķēles kantainās baltmaizes; 50 g sviesta.

Pagatavošana:

Smalki sakapātās skābenes sautē nepārāk stipri sakarsētā sviestā, nepārtraukti maisot, lai nesalīp. Kad no skābenēm veidojas biezenis, to atšķaida ar dārzeņu buljonu. Buljonu atkal uzvāra un tad pievieno kartupeļu gabaliņus. Visbeidzot pievieno sāli un piparus un vāra apmēram 30 minūtes. Zupu nokāš caur sietu vai arī ar stampiņu sastampā biezenī.

Abus olu dzeltenumus sakuļ ar krējumu un mazliet karstu zupu. Šo maisījumu ielej zupā. Zupu uz mazas uguns nedaudz uzkarsē, nepārtraukti maisot (vairāk nevārīt). Pievieno atlikušo sviestu.

No kantainās baltmaizes nogriež garozu, sagriež maizi mazos kubiciņos un tos apgrauzdē sviestā zeltaini brūnus. Grauzdētās maizes gabaliņus pievieno zupai vai pasniedz atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!