Slīteres Nacionālajā parkā 22. martā, Pasaules Ūdens dienā, notiks tematiska ekskursija. Pieredzējušais dabas pētnieks Vilnis Skuja stāstīs un rādīs, kas dzīvo ūdenī un kāpēc bez ūdens nav iespējama dzīvība, portālu "Delfi" informē parka pārstāvji.
Ekskursijas maršrutā būs iekļauts Pēterezers un Zartapu ūdenskritums.

Interesentus gaidīsim plkst.13.00 Talsu rajonā Dundagas - Mazirbes (P125) ceļa malā pie Pēterezera dabas takas pusceļā starp Slīteri un Mazirbi. Vēlams savu dalību pieteikt pa tālr. 28385025.

Apvienoto Nāciju Organizācija kopš 1992. gada aicina pasaules sabiedrību atzīmēt Pasaules ūdens dienu, šajā dienā atceroties par tīra ūdens lielo nozīmi.

Slīteres nacionālais parks atrodas Kurzemes pussalas ziemeļos. Tā ir viena no Eiropas aizsargājamo dabas teritoriju tīkla "Natura 2000" teritorijām. Slīteres nacionālais parks atrodas vietā, kur dabā viegli saskatāmas pēdējā ledus laikmeta atstātās pēdas. Tā liecinieces ir senās kāpas un Slīteres Zilie kalni. Īpatnējais reljefs, dažādie mitruma un augsnes apstākļi, kā arī piejūras klimats radījuši vidi lielai floras un faunas daudzveidībai šajā īpaši aizsargājamajā dabas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!