Slīteres nacionālā parka teritorijā otrdien, 9.oktobrī, aizturēti divi malumednieki, kuri pēc pārkāpuma konstatēšanas ar šaujamieroci draudēja valsts vides inspektoriem, informēja Slīteres nacionālā parka Atļauju un informācijas daļas vadītāja Andra Ratkeviča.
Talsu rajona Kolkas pagasta Sīkraga ciema apkārtnē aizturēti divi vīrieši, no kuriem viens bija bruņojies ar šaujamieroci, bet otrs ar mačetei līdzīgu auksto ieroci un dzelzs stieni.

Vīrieši neslēpa, ka mežā atrodas medību nolūkos, bet dokumentus, kas atļautu medīt un nēsāt ieroci, vīrieši uzrādīt nevarēja.

Uz lūgumu paskaidrot situāciju viņi atbildēja, ka šaujamieroci atraduši mežā pirms stundas. Kad malu mednieki sapratuši, ka valsts vides inspektori konstatēto pārkāpumu nenoklusēs, viens no viņiem draudēja inspektoriem ar šaujamieroci, tieši apdraudot viņu dzīvību.

Lai noskaidrotu lietas apstākļus, tika uzaicināta Valsts policija, kura ir sākusi izmeklēšanu.

Pateicoties valsts vides inspektoru rīcībai, malumednieki nespēja nodarīt zaudējumus dabai, nelikumīgi nogalinot meža dzīvniekus.

Slīteres nacionālais parks ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas iekļauta Eiropas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju tīklā "Natura 2000".

Teritorijas vecākā daļa izveidota 1921.gadā, izdalot maz skartu meža masīvu 1100 ha platībā, kurā jau vairāk nekā 80 gadus netiek veikta saimnieciskā darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!