Smiltenē demontēts pilsētā vienīgais taksofons, ziņo laikraksts "Ziemeļlatvija".

Ieva Drande no Brantu pagasta laikrakstam stāstījusi, ka jutās šokēta, ieraugot, ka pilsētā pie pasta ēkas vairs nav taksofona kabīnes. Viņa neizmanto mobilo tālruni, jo nepanes to starojumu.

Taksofona pakalpojumus Latvijā nodrošina SIA "Lattelecom". Uzņēmuma Regulēšanas lietu nodaļas direktors Aivars Kreilis skaidro, ka taksofonu uzturēšana uzņēmumam rada zaudējumus, piemēram, 2008. gadā - 959 tūkstošus latu.

"Krīzes apstākļos ir svarīgi saimniekot ekonomiski, līdz minimumam samazinot nepamatotās izmaksas. Tas ir galvenais iemesls būtiskai taksofonu skaita samazināšanai Latvijā 2009. gadā," informē Kreilis.

2009. gadā Regulators noteica "Lattelecom" pienākumu uzturēt tikai tos taksofonus, kuru zaudējumi nepārsniedz 20 procentus. Smiltenē, Dārza ielā 1, uzstādītais taksofons pērn radīja 46 procentus zaudējumu, tāpēc šis pakalpojums vairs netiek sniegts.

"Mēs neiebilstam uzstādīt taksofonu lielveikalā vai kur citur Smiltenē, ja kāda ieinteresēta persona daļēji segtu tā uzturēšanas izmaksas. Tā varētu būt pašvaldība vai veikals, kura telpās taksofonu piedāvātu uzstādīt," saka Kreilis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!