Foto: DELFI
Arī Smiltene cieta ceturtdienas spēcīgās lietusgāzes dēļ, un visvairāk spēcīgās lietavas pilsētā uz savas ādas izjuta spēļu un atpūtas vieta "Klondaika", portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Smiltenē palīdzību spēcīgo lietavu seku novēršanai lūguši divi uzņēmumi un trīs privātmāju īpašnieki. Šajos gadījumos pamatā bija applūdušas pagrabu telpas, izņemot spēļu un atpūtas vietu "Klondaika", kas lietavās cietusi visvairāk.

Atpūtas vieta "Klondaika" pilsētā atrodas salīdzinoši zemā vietā, un tur pēc lielajām lietavām bija applūdušas iekštelpas. Ūdeni no telpām palīdzēja izsūknēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvie darbinieki.

Otram uzņēmumam - kafejnīcai "Zemnieku sēta" - applūdis pagrabs, kā arī tās pagalmā lietavas izskalojušas bedri. Šim uzņēmumam un privātmājām ar lietavu sekām palīdzējis tikt galā pašvaldības uzņēmums SIA "Smiltenes NKUP", teica pašvaldībā.

Portāls "Ziemeļatvija" vēstīja, ka ceturtdien ap plkst. 18.00 Smiltenē pēc pamatīgas lietusgāzes bija apgrūtināta satiksme, pārpludinātas ielas. Smiltenē lietusgāzes ir radījušas problēmas iedzīvotājiem - zemākās vietās ir appludinātas vairāku māju telpas un pagrabi, jo lietus kanalizācijas nespēja tikt galā ar lielo ūdens daudzumu, kas pēkšņi nolija.

Smiltenes novada domes un SIA "Smiltenes NKUP" atbildīgie darbinieki ir reaģējuši un apsekojuši vietas. Ir konstatētas problēmas un pārrunāti to iespējamie risinājumi, informējis Saimnieciskās darbības nodaļas vadītājs Gints Kukainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!