Pirmdien darbu pārtraucis Smiltenes vienīgais kinoteātris „Kino 80”, jo tā juridiskā adrese vēl joprojām ir Valkas rajonā, kaut gan līdz ar novadu reformu tas atrodas Smiltenes novadā, raksta portāls „ziemellatvija.lv”.

„Izrādes kinoteātrī šonedēļ nenotiks sakarā ar rekvizītu maiņu, jo pēc novadu reformas ir mainījusies pašvaldības un arī kinoteātra juridiskā adrese. Vairs nav Valkas rajona, bet ir Smiltenes novads,” skaidrojusi Smiltenes novada domes grāmatvede Daina Krūmiņa.

„Kino 80” pārstāvis Gunārs Liedags norādījis, ka rīkojumu no novada domes saņēmis pirmdien dažas stundas pirms filmas „Graustu miljonārs” izrādīšanas.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta Valkas nodaļas nodokļu konsultācijas daļas priekšniece Ausma Eglīte atzīmējusi, ka Smiltenes novada dome jau izņēmusi jauno uzņēmumu reģistrācijas numuru un juridisko adresi. Problēmas radījis fakts, ka mainījies reģistrācijas numurs, līdz ar to uz pirmdien paredzēto seansu pārdotās biļetes nebija piemērojamas.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Vidzemes reģionālās iestādes darbinieki norāda,a nav veikuši nekāda veida pārbaudes nedz Smiltenes novada domē, nedz Smiltenes novada domes iestādē „Kino80” un nav izdevuši nekādus administratīvos aktus, kas aizliegtu „Kino80” tirgot biļetes uz kinofilmu „Graustu miljonārs”. Arī pēc konsultācijas šādā jautājumā VID Vidzemes reģionālās iestādes nodaļās neviena persona nav vērsusies.

Kā trešdien vēsta portāls www.ziemeļlatvija.lv, tad atbildīgais par kinoizrādēm "Kino 80" Gunārs Liedags pirmdien trīs stundas pirms seansa tieši no Smiltenes novada domes, nevis no VID, ir saņēmis mutisku rīkojumu atcelt izrādi, norāda VID Komunikācijas daļā. No tā izriet, ka G. Liedaga un Smiltenes novada domes grāmatvedes Dainas Krūmiņas līdz šim sniegtā informācija laikrakstam „Latvijas Avīze” un portālam www.ziemeļlatvija.lv par to, ka biļešu tirdzniecību veiktās pārbaudes rezultātā ir aizliedzis VID, neatbilst patiesībai.

Paredzams, ka „Kino 80” darbu atsāks nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!