Smiltenes pierobežā redzēts klejojam lācis, otrdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Svētdienas vakarā Smiltenes robežpagastā Launkalnē mednieks, netālu no savas mājas atrodoties gaides medībās uz mežacūkām, sastapies ar lāci.

Laikraksts ziņo, ka mednieks pastāstīja, ka ap pulksten pusastoņiem vakarā, viņaprāt, milzīgs mežakuilis sācis rosīties pie dzīvojamās mājas esošajā ābeļdārzā.

Mednieks esot jau gandrīz notēmējis, bet... "ruksis" pēkšņi pacēlies stāvus, lai aizsniegtu ābeles zarā ābolu: "Atklāti sakot, kaut gan atrados medību tornītī, kājas palika aukstas. Galvenais, jau pagājušajā nedēļā pētīju, kas bradā pa ābeļdārzu un atstāj vietām arī izkārnījumu čupiņas. Pat prātā neienāca, ka tik apdzīvotā vietā varētu būt lācis. Teorētiski jau var pieņemt, ka ķepainis ir Baltkrievijas, Krievijas vai Igaunijas pārstāvis, bet līdz šo valstu robežām no manas mājas tomēr ir vairāki simti kilometru. Arī tagad sajūta joprojām ir jocīga un nedaudz nepatīkama, jo sastapties ar šo ciemiņu "vaigā" tomēr negribētos. Pēc visa spriežot, viņam īpašas emocijas neizraisa ne mājā dzīvojošie cilvēki, ne suņi. Lācim pirms ziemas miega jāpieēd cik iespējams pilnāks vēders un kāpēc neuzkrāt vitamīnus no āboliem, kas mežā taču neaug."

Izrādās, septembrī lāča pēdas manītas arī Gulbenes rajona Lejasciema pagastā, Jaungulbenē un Rankā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!