Nākamā gada sākumā Smiltene svinēs savu 90. jubileju kopš tai ir piešķirts pilsētas statuss, raksta portāls Ziemellatvija.lv. Tiesa, grandiozas svinības naudas trūkuma dēļ pilsētā nebūs.

To apstiprinājusi Smiltenes novada Kultūras, izglītības un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja Ilze Vergina. "Ierobežotā budžeta dēļ šogad nebūs iespējams svinēt grandiozus svētkus," viņa sacījusi.

Tādēļ pastāv varbūtība, ka 9. janvārī, kad apritēs 90. - jubilejas - gads, notikums būs atzīmēts tikai ar laikrakstā "Ziemeļlatvija" publicētu apsveikumu. Lielākas svinības varētu notikt vasarā, kad gaidāmi arī pilsētas svētki.

Vergina arī norādījusi, ka uzreiz pēc Ziemassvētku un Jaunā gada ballēm, cilvēki nelabprāt dosies uz jaunām ballēm. "Ja janvārī sarīkotu vēl vienu koncertu ar dejotājiem un koriem vai balli, nezinu, vai cilvēki uz to ietu. Jā, varbūt vajadzēja par pilsētas 90 gadu svinībām domāt ātrāk, bet pagāja laiks, kamēr iestrādājās jaunais novads," norādījusi Vergina. Viņa pieļāvusi, ka kaut kas varētu mainīties, kad otrdien dome amatā apstiprinās novada kultūras darba organizatoru, kam varētu būt savs redzējums.

Arī Smiltenes kultūras un sporta centrs pats negrasās plānot kādus pasākumus gadadienai sagaidīšanai.

Tikmēr smilteniece Māra Stīpniece skaidrojusi, ka svētkus var radīt arī neiztērējot lielu naudu. "Galvenais, lai pilsētas 90 gadi kļūtu par visus smilteniešus vienojošiem svētkiem, un vajadzētu ļaut pilsētniekiem pašiem izteikt savas domas, kā to izdarīt. Man šķiet, ka neprotam cilvēkus sapulcēt kopā, lai sirsnīgi satiktos un svinētu svētkus," viņa teikusi.

Smiltene pilsētas statusu ieguva teju pirms 90 gadiem: 1920. gada 9. janvārī, kad lēmumu par šādām izmaiņām pieņēma valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!