Slapjais sniegs Vidzemē radījis elektroenerģijas pārtraukumus vairāk nekā desmit tūkstošiem AS "Latvenergo" klientu, informēja informē "Latvenergo" pārstāvis Andris Siknsis.

Pirmdienas rītā Vidzemē bez elektroenerģijas bija ir vairāk nekā 10 tūkstoši mājsaimniecību. Bojājumi konstatēti visos Vidzemes rajonos. Rīta pusē visvairāk cietuši ir elektrotīkli Madonas pusē (4687 klienti bez elektroenerģijas). Daudz bojājumu pieteikti arī Valmieras(1926 klienti bez elektroenerģijas), Cēsu(1276 klienti bez elektroenerģijas), Gulbenes(1812 klienti bez elektroenerģijas) un Limbažu rajonos(1445 klienti bez elektroenerģijas). Mazāk bojājumi ir Alūksnē(255 klienti bez elektroenerģijas) un Valkas pusē(403 klienti bez elektroenerģijas).

AS "Sadales tīkls" informē, ka brigādes strādā un konstatētos bojājumus plānots novērst tuvākā laikā. Ja gaisa temperatūra paaugstināsies, tad, sniegam kūstot, zari vairs neizraisīs atslēgumus un attiecīgos līniju posmus varēs operatīvi pieslēgt.

Speciālisti uzsver, ka reģistrētie bojājumi lielākoties radušies kritušo koku un zaru dēļ – slapjais sniegs uzkrītot uz koku lapām padara tās ļoti smagas un koki uzgāžas elektrolīnijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!