Foto: Publicitātes foto

Viens no jaunās TV viedspēles Ciemos galvenajiem uzdevumiem ir noskaidrot, kurā Latvijas novadā dzīvo apķērīgākie cilvēki.

Kamēr šova dalībnieki veic dažādus uzdevumus Latvijas pilsētās un pierāda, kurā novadā ir atrodami zinošākie ļaudis, tikmēr dažiem no spēles dalībniekiem jau radies priekšstats par to, kur - laukos vai pilsētā - dzīvo apķērīgākie cilvēki.

Rogovkas komandas pārstāve Inga Brokāne uzskata, ka cilvēkiem reģionos ir plašāks skatījums uz dzīvi: "Nevaru viennozīmīgi teikt, ka cilvēki ārpus pilsētas ir apķērīgāki, bet esmu novērojusi, ka laucinieki kopumā domā un uz lietām skatās plašāk. Viss atkarīgs no konkrētās personības, jo neapķērīgus cilvēkus var sastapt gan pilsētā, gan laukos."

Spēles gaitā Inga novērojusi, kā cilvēki Latgalē atšķiras no kurzemniekiem - Latgali ar Kurzemi pat nevarot salīdzināt. "Šova dalībnieki no Kurzemes spēles gaitā bija tik savrupi, neko negribēja stāstīt, ļoti ieturēti izturējās pret mums, uz ielām bija ļoti grūti komunicēt," rezumē Inga.

Šādam viedokli nepiekrīt Viesītes komandas dalībnieks Alfons Žuks, kurš ir pārliecināts, ka cilvēkiem novados nav lielas atšķirības.

"Mēs domājām, ka kurzemnieki ir lielīgi, uz pārējiem spēles skatīsies no augšās, bet Vaiņodes komandas dalībnieki bija ļoti labsirdīgi. Arī sastaptie cilvēki uz ielām nebija iedomīgi, mēs nekur nesaskārāmies ar augstprātīgu attieksmi," oponē Alfons.

Spēles gaitā Alfons novērojis, ka laucinieki ir vienkāršāki un palīdz daudz nedomājot. Iespējams, laukos neesot tie zinošākie cilvēki, tomēr laucinieki esot daudz patīkamāki par pilsētniekiem un uzreiz nedomā merkantili - "cik man par to samaksās".

Vaiņodes komandas dalībnieks Oskars Zvejs atzina, ka savā dzīvē "tā īsti ar pilsētniekiem nemaz neesmu kontaktējies", jo visu mūžu apkārt bijuši tikai cilvēki no laukiem.

"Lauku cilvēki ir apķērīgāki brīžos, kad jāizdomā risinājums praktiskām lietām. Pilsētnieks uzreiz dosies uz veikalu un nopirks, bet laucinieks padomās un izdomās radošus veidus, kā netērējot naudu atrisināt vajadzību. Toties pilsētnieki noteikti ir gudrāki finanšu un banku lietās," sacīja Vaiņodes komandas pārstāvis.

Oskars ir pārliecināts, ka pilsētnieki esot diezgan slinki un mazpilsētu iedzīvotāji ir izdarīgāki praktiskajā līmenī.

Baldones komandas dalībnieks Jānis Eglītis ir pārliecināts, ka cilvēka apķērīgums nav atkarīgs no dzīvesvietas - zinošus un daudzpusīgām interesēm un spējām apveltītus cilvēkus var atrast gan pilsētā, gan laukos.

Raidījumu Ciemos LTV1 ēterā var redzēt katru ceturtdienu plkst. 19.15, bet atkārtojumā to var skatīties tās pašas nedēļas sestdienā plkst. 15.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!