Stāmerienas pagasta padome nepiekrīt pagasta teritorijā esošo pasta nodaļu apvienošanai, tāpēc sagatavojusi atbildes vēstuli valsts akciju sabiedrības "Latvijas Pasts" Vidzemes reģiona Gulbenes reģionālās nodaļas pārvaldnieka pienākumu izpildītājam Vilim Klincim, ziņo www.dzirkstele.lv.
Neapmierinātību par Kalnienas pasta nodaļas pievienošanu Stāmerienas pasta nodaļai izteikuši Stāmerienas pagasta deputāti septembra sēdē, uzskatot, ka tas radīs nopietnus sarežģījumus Kalnienas iedzīvotājiem.

Stāmerienas pagasta padomes priekšsēdētājs Raitis Apalups laikrakstam stāsta, ka pagasta padome ir saņēmusi rakstisku informāciju no "Latvijas Pasta", ka Kalnienas pasta nodaļu ir paredzēts pievienot Stāmerienas pasta nodaļai. Šāds lēmums pieņemts "Latvijas Pasta" 17.septembrī pasta nodaļu vērtēšanas komisijas sanāksmē.

"Kalnienas pastā vairākus gadu desmitus ir strādājušas savu darbu mīlošas, zinošas un cilvēkus cienošas nodaļas vadītājas un pastnieces. Ar pasta nodaļas likvidāciju saistītie apgrūtinājumi izraisīs pamatotu neapmierinātību ne tikai ar "Latvijas Pasta" vadību, bet arī ar valsts vadības attieksmi pret savas tautas interešu nodrošināšanu un labklājības celšanu. Vairojot iedzīvotāju neapmierinātību, tiks izdarīts gaidīts pakalpojums Latvijas neatkarības noliedzējiem un tīkotājiem pēc padomju laiku atgriešanās," saka Apalups.

Pasta nodaļu apvienošana pamatota tādējādi, ka, lai sekmētu pakalpojumu pārdošanu un nodrošinātu iedzīvotājiem plašāku pakalpojumu pieejamību dzīvesvietās, Kalnienā un Stāmerienā kopš pagājušā gada 16.oktobra pasta sūtījumu un periodisko izdevumu piegādi, pensiju un pārvedumu izmaksu, kā arī citu pakalpojumu sniegšanu veic motorizētās piegādes pastnieks - darbinieks no Stāmerienas pasta nodaļas.

Stāmerienas pagasta iedzīvotājus apkalpo Kalnienas un Stāmerienas pasta nodaļa. Abām nodaļām pēdējos gados ir negatīva bilance.

"2006.gadā Kalnienas pasta nodaļa strādājusi ar 2360 latu zaudējumiem, bet Stāmerienas pasta nodaļa - ar 5919 latu zaudējumiem. Kalnienas pasta nodaļa nav spējīga palielināt ieņēmumus, lai segtu izdevumus un finansiāli nodrošinātu pasta nodaļas uzturēšanu atbilstoši "Latvijas Pasta" klientu apkalpošanas koncepcijai," teikts pagasta pašvaldības vadītājam adresētajā vēstulē.

"Saskaņā ar 2005.gada 21.jūnija Ministru kabineta noteikumiem katrā pašvaldības administratīvajā teritorijā, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu un platību, jābūt vismaz vienai pasta nodaļai. Stāmerienas pagastā, kur iedzīvotāju blīvums ir 9,8 cilvēki uz kvadrātkilometru, šobrīd atrodas divas pasta nodaļas," norādīts "Latvijas Pasta" vēstulē.

"Saprotu, ka Kalnienas pasta nodaļa atrodas pārāk tuvu Stāmerienas pasta nodaļai un nelielā pagastā divas nodaļas nekad nepastāvēs. Saprotu kalnieniešu iebildumus, bet diemžēl viņi nemaz tik daudz preces,ko piedāvā pasta nodaļa, nenopērk. Dažkārt nedēļā netiek nosūtīta neviena vēstule. Arī komercpreces dažā mēnesi tiek nopirktas tikai par apmēram 300 latiem. Lielākie ieņēmumi saistās ar dažādu karšu iegādi, piemēram, "Zelta zivtiņa", "O Karte", "Amigo" un tamlīdzīgi," stāsta Kalnienas pasta nodaļas vadītāja Ārija Žīgure.

15.oktobris būs viņas pēdējā darbadiena šajā amatā. Pirms tam viņa nostrādājusi deviņus gadus par pastnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!