Strenčos, 16. maijā jau 12. reizi notiks ikgadējie Plostnieku svētki.

Gaujas Plostnieku svētku pirmsākumi meklējami 1998. gadā, un kopš tā laika tie notiek katru gadu maija trešajā sestdienā. Trīs dienas iepriekš tiek siets plosts pie Spicu tilta un sākas tā nobrauciens pa Gauju. Svētku rīts iesākas ar plosta sagaidīšanu pie Vecā ozola un visas dienas garumā tiek piedāvāta daudzveidīga kultūras programma.

Plostnieku svētku programmā paredzēts: 10:00 plosta sagaidīšana pie Vecā ozola Gaujmalā; dienas koncerts brīvdabas estrādē; plostnieku zupu uz plosta; filmas par plosta pludināšanu laiku lokos (Strenču vidusskolā).

Iespēja piedalīties daudzveidīgajās aktivitātēs, garantētas visiem- gan aktīvās atpūtas cienītājiem, gan mūzikas mīļotājiem, gan pārējiem kuri vienkārši vēlās izbaudīt dienu atpūšoties. Būs iespēja piedalīties arī nūjošanā: teorētiskā un praktiskā apmācība pa dabas taku. Aktivitāšu starplaikos ikgadējā svētku gadatirgū varēs iegādāties sev noderīgas lietas.

Noslēdzot dienas kultūras programmu, vakara koncertā muzicēs Aina Poiša un Māris Sloka, bet pēc tam varēs klausīties Vakara mūziku, kura norisinās, braucot ar ziediem un svecēm rotātā laivā pa Gauju, muzikantiem atskaņojot tautā iemīļotās melodijas. Svētu noslēgumā būs pirmā zaļumballe, ar grupu "Klaidonis", kas turpinās līdz rīta gaismai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!