Starp pašvaldības a/s "Daugavpils siltumtīkli" un SIA "Energo Din" noslēgtais līgums nav īstenojams, šādu lēmumu, atbalstot deputātu darba grupas ziņojumu, Daugavpils pilsētas domes 9.oktobra sēdē pieņēma pašvaldības deputāti.
Izpētot līgumu, kurš paredzēja "Daugavpils siltumtīklu" ārējo un iekšējo elektrotīklu projektēšanu, komerciālās efektivitātes ziņojumu, ko izstrādājuši "Daugavpils siltumtīklu" darbinieki, Centrālās sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas atzinumu, kā arī virkni citu dokumentu, darba grupas locekļi nonāca pie slēdziena, ka bez iepriekšējas saskaņošanas ar vietējo pašvaldību starp "Daugavpils siltumtīkliem" un SIA "Energo Din" noslēgtais līgums ir abpusēji ekonomiski neizdevīgs.

Pēc Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas Ritas Strodes domām, noslēgtais dokuments faktiski ir "Daugavpils siltumtīklu" slēptās privatizācijas līgums, kurš paredzēja sadalīt uzņēmumu divās daļās, "Energo Din" atdodot pelnošo "Daugavpils siltumtīklu" daļu, bet pašvaldībai - tā nerentablo daļu, kā arī visu atbildību.

Līgumā paredzētā projekta realizācijas rezultātā "Daugavpils siltumtīklos" netiktu ieguldītas nekādas investīcijas. Netiktu panākta arī uzņēmuma modernizācija un siltumapgādes uzlabošanās pilsētā.

Starp citu, līguma teksta oriģināls, pēc domes priekšsēdētāja vietnieka Andreja Dauksta teiktā, deputātiem joprojām neesot pieejams, jo bijušais "Daugavpils siltumtīklu" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Gerasimovs to neatdodot.

Ja starp pusēm nav iespējama vienošanās par izdevīgāka investīciju projekta realizāciju, tad 2002.gada 26.novembrī noslēgtais līgums saskaņā ar pieņemto lēmumu ir laužams pēc "Daugavpils siltumtīklu" iniciatīvas.

Deputātu darba grupu vadīja domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Dauksts, tajā darbojās deputāti Iļja Podkolzins, Dzintra Nikolajenko, Ivars Šķinčs, Valentīna Ivanova, Rišards Draba un Rihards Eigims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!