Foto: ČetrasSezonas.lv
Šie ir ļoti aromātiski Ziemassvētku mafini, kurus vari pagatavot arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesība, ja vien izmantosi speciālos auzu miltus un auzu pārslas. Šie mafini sanāk sulīgi un ar nelielu kraukšķi, ko piedod mandeļu un medus glazūra.

Sastāvdaļas:

  • 150 g auzu miltu*
  • 50 g auzu pārslu*
  • 110 g tumšā muskovado cukura
  • 180 g skāba krējuma
  • 2 vidējas olas
  • 80 g sviesta, izkausēts, atdzisis
  • ½ tējk. vaniļas cukura ar vaniļu vai nedaudz vaniļas ekstrakta
  • ¼ tējk. krustnagliņu
  • ¼ tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. kanēļa
  • naža gals melno piparu
  • ¼ tējk. smaržīgo piparu
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 75 g mandeļu skaidiņu
  • 75 g medus

Rezultāts:

  • 12 gab.

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
  2. Lielākā bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, vaniļas cukuru un visas garšvielas, kā arī cepamo pulveri.
  3. Otrā bļodā ar dakšiņu sajauc olas, sviestu, krējumu - tikai tik, lai viss sajaucas kopā. Ja izmanto vaniļas ekstraktu, to pievieno nevis miltiem, bet šķidrajām sastāvdaļām.
  4. Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta.
  5. Lej formiņās un liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 17 minūtes. Kad tās pagājušas, atver krāsni un centies mafinus, atstājot pa pusei krāsnī, pārklāt ar medus un mandeļu maisījumu.
  6. Pacep vēl 5-7 minūtes, līdz mandeles ir skaisti zeltainas.
  7. Medus un mandeļu maisījums. Traukā sajauc mīkstu medu ar mandeļu skaidiņām, to darot rūpīgi, lai pārāk daudz skaidiņu nesalūst.

Papildinājumi:
* ja tev ir glutēna nepanesība, izmanto tirgū pieejamos bezglutēna auzu miltus un pārslas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!