Sunākstes pagasta "Vecumniekos" virpuļviesulis ceturtdien nolauzis daudzu koku zarus, vairākus kokus izrāvis ar visām saknēm. Daudzās mājās jau otro dienu nav elektrības. Savukārt pašvaldības vadība izturas vienaldzīgi un neplāno palīdzēt novērst vēja postījumus.

Valija Mačeka, kura dzīvo "Vecumnieku" mājās, teic, ka viesulis sācis plosīties ap pulksten sešiem pēcpusdienā.

"Neko tamlīdzīgu agrāk nebiju piedzīvojusi. Pēkšņi sāka kaukt vējš, lija ļoti stiprs lietus. Viss ietinās kā baltā miglā un sāka lūzt koku zari," atceras Mačekas kundze. "Ar dēlu nezinājām, kur lai paslēpjas. Bija ļoti baisi. Uztraucāmies, ka vējš var kādu koku uzgāzt mājai vai automašīnai, taču mums paveicās. Viesulis plosījās 15 minūšu. Kad izgājām pagalmā, pavērās īsta postaža. Vējš ļoti daudziem kokiem bija nolauzis lielus zarus, četri lieli koki izgāzti ar visām saknēm. Zari uzgāzušies arī dārzam. Viss, ko centāmies iekopt, nu sabojāts."

"Arī elektrības nebija — krītošie koku zari sarāva elektrolīniju. Mēs vēl varam paciesties, bet kaimiņu mājā nevar darbināt ūdenssūkni un atdzesēt pienu," stāsta cietušie.

"Bija atbraukusi arī pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Vītola. Mājās esam tikai mēs ar pusaudzi dēlu. Vīrs atbrauks pēc divām nedēļām. Lūdzām, lai palīdz novākt kokus, taču viņa atteica. Bēdīgi, ja pat nelaimē pašvaldība nevēlas sniegt kaut elementāru palīdzību," sūrojas viesuļa upuri.

Savukārt elektrotīklu darbinieki solījuši nozāģēt zarus virs elektrolīnijas un mēģināt vēl piektdienas vakarā atjaunot spriegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!