Kādus ēdienus ēd modeles, no kādiem viņas izvairās un kāpēc? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes sniedz Viktorijas Niksones grāmata "Supermodeļu diētas noslēpumi", kurā atklāsiet pasaules slavenāko modeļu pieredzi, kā saglabāt slaidu augumu. Piedāvājam nodaļu no šī bestsellera.
Grāmatas "Supermodeļu diētas noslēpumi" autore Viktorija (Vikija) Niksone desmit gadus bijusi starptautiska mēroga modele. Viņa ir strādājusi Ņujorkā, Parīzē, Milānā un Londonā. Ceļojumu laikā modele pierada ēst labu ēdienu. Veselīgas pārtikas sagatavošanā iegūto pieredzi V. Niksone izmantoja, piedāvājot speciālus ēdienus savā veikalā Londonā.

Vairāki V. Niksones raksti par skaistumkopšanu un modi ir godalgoti, bet viņas grāmata "Supermodeļu diētas noslēpumi" kļuvusi par starptautisku bestselleru. Tajā sniegts ieskats, kā modeles izzina sava organisma vajadzības un kā viņas apvieno diētu ar fiziskajiem vingrinājumiem.

Autore aplūko pārpratumus un pārspīlējumus saistībā ar alerģiju un produktu nepanesību. Grāmatā arī minēti ieteikumi, kā izvairīties no ēšanas kārdinājuma, kā pazīt un izraudzīties pilnvērtīgu pārtiku, kā saprātīgi iepirkties, rūpējoties par produktu krājumu veidošanu un uzglabāšanu.

Piedāvājam nodaļu no šīs grāmatas trešās daļas "Sagatavota uz mūžu. 11. apakšnodaļa. Kā modeles apvieno diētu ar fiziskajiem vingrinājumiem".

Slinkums vai tikai iedvesmas trūkums

Treniņu režīma ievērošanai nepieciešama motivācija. Man (V. Niksone) palīdz Artūrs (mans suns), kas mani katru rītu un vakaru lietū vai saulē izved uz 30 minūtēm pastaigāties. Tas ar laiku ir kļuvis par abpusēju prieku un tikpat ierastu nodarbi kā zobu tīrīšana. Kad man vēl nebija Artūra, es mēdzu skaļas mūzikas pavadījumā (Stīvija Vondera sacerējumi iedarbojās vislabāk) sparīgi uzkopt māju.

Ja pastaiga jums šķiet vientuļš, garlaicīgs un vienmuļš izkutēšanās veids, bet patīk tās vienkāršība, iegādājieties austiņas un klausieties jaunākos mūzikas CD vai spriedzes romānu ierakstus. Jūs pat nepamanīsiet, ka būsiet nosoļojusi piecus kvartālus.

"Es ar suni katru rītu skrienu gar jūras krastu manas mājas priekšā. Tas stiepjas četru jūdžu garumā. Es sev saku: "Tieši tāpēc es dzīvoju uz šīs salas, ka man aiz dārza ir sārtu smilšu pludmale, kuru man ir patīkami lietderīgi izmantot.""
Indija Hiksa

Ja pastaiga neizraisa absolūti nekādu interesi, ir daudz citu jums piemērotu fiziskās aktivitātes veidu. Ņujorkas modeļu vidū populāra ir paukošana, var izmēģināt salsas dejošanu, skrituļošanu, slidošanu, golfu, tenisu, izjādes, galda tenisu, boksu, lēkāšanu uz batuta, peldēšanu... Un galu galā ir arī komandu sporta veidi. Kas noticis ar tiem?

"Man patīk teniss. Tā patiešām ir lieliska izkustēšanās. Katru nedēļas nogali ar draugiem ārpus pilsētas spēlējam tenisu."
Klaudija Šīfere

Tenisa, hokeja un netbola (jauna basketbolam līdzīga komandu spēle) vietu nelikumīgi ieņēmusi vientuļā tredmila pasaule. Fiziskās nodarbības var būt pasākums, kurā netrūkst sabiedrības, meistarības, izaicinājuma un grācijas. Lai jūsu mērķis ir laba izklaide, nevis kaut kāds perfekta ķermeņa tēls!

Padoms

Desmit minūšu lēkāšana uz batuta dod tādu pašu labumu kā 30 minūšu skrējiens, un tā ir daudz labvēlīgāka locītavām. Īpaši noderīga tā ir gurniem, jo atzīta par labāko vingrinājumu celulīta apkarošanai. Atsperšanās nostiprina muskuļu saites un tonizē galvenās muskuļu grupas un saistaudus.

Vingrinājumi garastāvokļa uzlabošanai

  • Īslaicīgi uztraukumi (darba intervija, nozīmīga tikšanās).
    Enerģiski vingrinājumi – skriešana, boksa vingrinājumi.
  • Ilgstošs nemiers
    Lēnas, atslābinošas kustības, piemēram, Pilates vingrošana. Nodarbojieties kopā ar citiem, lai novērstu savu uzmanību no problēmām.
  • Īslaicīgas skumjas (attiecību izjukšana, štatu samazināšana)
    Piedalieties grupu nodarbībās. Trula skatīšanās spogulī liks jums justies vēl sliktāk.
  • Nepārtrauktas skumjas
    Atrodiet kādu pieredzējušu skolotāju, kurš izprot pozitīvās domāšanas spēku. Palīdz peldēšana. Ilgstošas depresijas gadījumā jāizvirza ilgtermiņa mērķi.
  • Dusmas un aizvainojums
    Periodiskie treniņi – intensīvi, ar īsiem izrāvieniem un īsu atpūtu.
  • Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!