Vienkārša, eleganta, pat cēla. Pavasarīga siera kūka, kas sanāk izcila gan no svaigā siera, gan arī no vienkāršas vājpiena biezpiena masas. Pasniedziet tāpat vai ar kādu ogu mērci. Lai taču tas pavasaris beidzot nāk!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 300 g šokolādes cepumu
  • 100 g sviesta
  • 540 g vājpiena biezpiena vai svaigā siera
  • 3 olas
  • 150 g saldā krējuma
  • 175 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un samaisa kopā. Tortes veidni izklāj ar cepamo papīru.

2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni - gan izklājot pamatni, gan malas. Mīklu ir kārtīgi jāpiespiež pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai, un cep 5-10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj atdzist.

3 Svaigo sieru vai biezpiena masu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un olām. Ja izmanto biezpienu, tas vairākas reizes jāizmaļ cauri gaļas maļamajai mašīnu līdz viendabīgai konsistencei, bez kunkulīšiem.

4 Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai.

5 Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek atpakaļ krāsnī uz 50-60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā. Lai kūkas virsa nesaplaisātu, cepeškrāsns apakšā var novietot bļodiņu ar ūdeni.

6 Kad kūka gatava, to izņem no krāsns un ļauj atdzist. Tad uzmanīgi noņem malas, lai cepumu "borti" nenobruktu, kaut gan neliels nobrukums tortes sniegbalto virsu tikai rotā.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!