Obligātie produkti: 1 baltmaize, apmēram 50 gramu margarīna vai sviesta, apm. 70 gramu siera, apm. 50 gramu desas vai arī jebkura cita gaļas izstrādājuma, majonēze.

Neobligātie produkti:
zaļumi, viena vārīta ola, sālīts gurķis, tomāts, redīsi, sēnes vai kas cits – pēc jūsu ieskatiem.

Baltmaizei gareniski nogrieziet augšu vai apakšu. Izņemiet mīkstumu, bet ne pilnībā - aptuveni centimetra biezumā atstājiet. Iekšpusi (abām pusēm) noziediet ar sviestu vai margarīnu.

Pagatavojiet pildījumu: sarīvējiet sieru, desu vai arī jebkuru citu gaļas izstrādājumu sagrieziet garās strēmelītēs, tāpat - olas, dārzeņus un zaļumus. Ja liekas, ka pildījuma būs par maz, izmērcējiet baltmaizes mīkstumu pienā un iemaisiet masā. Pievienojiet majonēzi.

Sagatavoto masu iepildiet baltmaizē, uzlieciet vāciņu - nogriezto pusi un cieši ietiniet mitra auduma gabaliņā. Ļaujiet nedaudz pastāvēt un ievilkties.

Uz īsu brīdi kukulīti ielieciet karstā cepeškrāsnī vai uz 2 - 3 minūtēm mikroviļņu krāsnī un cepiet ar maksimālu jaudu. Atdzesējiet un ievietojiet ledusskapī sastingt.

No sastingušā pildītā batona noņemiet audumu un sagriezt šķēlītēs.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!