Lai arī sviestmaizes nav savietojamas ar domu par diētisku ēdienu, tieši tās sniedz milzīgu plašumu radošām idejām. Lai kaut ko ar baudu apēstu, tas vispirms ar baudu jārada.
Galvenais sviestmaižu pagatavošanā ir skaistums un daudzveidība. Pat sviests (tagad bieži arī margarīns) vispirms ir jūsu radošās darbības objekts. Vislabāk, ja jums pieejams labs mikseris. Sajauciet pus paciņas sviesta vai margarīna ar karotīti laba tomāta, pievienojiet sāli un sakuliet, pēc tam mierīgi smērējiet to, piemēram, uz maizītēm ar žāvētu gaļu. Vai arī nopērciet saišķīti zaļumu - pusi no tiem sakuliet ar margarīnu vai sviestu - tas zem siera vai zivs, bet ar atlikušajiem zaļumiem izgreznojiet gatavo sviestmaizi.

Ja klājat sviestmaižu galdu, esiet kā īsta māksliniece - dažādojiet paleti. Tomāta šķēlīte uz šķiņķa, pāris ripiņu sālīta kraukšķīga gurķīša uz žāvētās desas, plāna citrona šķēlīte uz zivs, vārītas olas ripiņa zem ikru kalniņa, lociņi uz pastētes ir ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

Bet pēc tam var ķerties pie smalkās apdares - mārrutku triepiens, majonēzes lāsīte, pavisam nedaudz sinepju, kečupa apmalīte, te pētersīļu lapiņa, tur atkal dilles, divas melnās olīvas pusītes, kas akurāti saspaidītas sālītā biezpienā, kam pievienoti ķiploki, pāris skaidiņas aso Korejas burkānu un citas garšīgas lietas.

Ja ir tosters, tad pienācis īstais laiks to pielietot. Un nav jau arī obligāti taisīt sviestmaizes ar parasto maizi. Ir mazās, apaļās maizītes, radziņi, sālītie cepumi utt. Ja ir vairāk vai mazāk svinīgs pasākums, var sagriezt lielu daudzumu sviestmaizīšu ar mēbeļu nosaukumu kanape - tās noteikti jāgatavo ar apceptu maizi, ko vēlams sagriezt sakaistās figūriņās (ir arī tam paredzētas formiņas). Galvenais kanape princips ir vienkāršs - tās neēd, nokožot pa gabaliņam, bet liek mutē visu uzreiz ar speciālām plastmasas dakšiņām vai ar rokām.

Karstās sviestmaizes! Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa ir siers. Sacept zem siera var ļoti dažādus produktu. Galvenais, lai jums garšotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!