14.oktobrī tiek izsludināts projektu konkurss “Atbalsts pensijas vecuma iedzīvotājiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Talsu rajonā”, kas ir otrais “Talsu novada fonda” rīkotais projektu konkurss, paziņoja Talsu novada fonda pārstāvji.
Konkursa mērķis ir sekmēt pensijas vecuma iedzīvotāju un cilvēku ar īpašām vajadzībām (invaliditāti) integrāciju sabiedrībā, viņu stāvokļa uzlabošanu ilgtermiņā, sniegt atbalstu organizāciju aktivitātēm un iniciatīvām ar ilglaicīgu un labvēlīgu ietekmi uz mērķgrupu.

Projektu pieteikumus var iesniegt sabiedrības grupas (vismaz 10 fiziskas personas), nevalstiskas organizācijas, pašvaldību un privātas izglītības iestādes. Konkursā var pieprasīt finansējumu līdz 500 latiem vienam projektam. Projektu īstenošanas ilgums – līdz 9 mēnešiem, projekta aktivitātes paredzot Talsu rajonā.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš: 2003. gada 4. novembris plkst. 16.00. Konkursa nolikums pieejams “Talsu novada fondā”, K.Valdemāra iela 17a (kino “Auseklis” 2. stāvā), Talsos, kā arī Internetā: www.talsi.info (sadaļa “Sabiedrība) un www.ngo.org.lv.

Konkursa kārtībā piešķiramos līdzekļus 2300 LVL apmērā Talsu novada fondam ir ziedojis uzņēmums SIA “Philip Morris Latvija”. Talsu novada fonds nodrošina līdzekļu piešķiršanu vietējām iniciatīvām saskaņā ar uzņēmēju labdarības stratēģiju. Šis ir efektīvs veids, kā uzņēmumi var rūpēties par sabiedrību, uzticot līdzekļu sadali tiem, kas to spēj darīt profesionāli un pārzina vietējās vajadzības. Līdzekļu piešķiršana konkursa kārtībā piedāvā ikvienam no minētās mērķauditorijas pretendēt uz šiem līdzekļiem uz līdzvērtīgiem noteikumiem.

"Talsu novada fonda" fonds ir neatkarīga organizācija, kas kalpo plašiem sabiedriska labuma mērķiem, vācot ziedojumus no vietējiem ziedotājiem ar mērķi finansēt vietējo iedzīvotāju izstrādātos bezpeļņas projektus. Tā ir iespēja ar pašu ziedotajiem līdzekļiem sasniegt tieši tos mērķus, kas svarīgi vietējai sabiedrībai. Šī fonda darbību konsultē Nevalstisko organizāciju centrs (Rīga) un atbalsta Baltijas - Amerikas Partnerattiecību programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!