Foto: ČetrasSezonas.lv
Viens no galvenajiem tapu principiem ir pagatavošanas ērtums, un šī vista citronos to pierāda, jo tikai 25 minūtēs ir gatava lieliska maltīte. Ja tev nav pieejama vistas gaļa, izmanto tītaru vai pat cūkgaļu.

Sastāvdaļas:

  • 170 g nelielu vistas gabaliņu*
  • 1/2 citrona sula (30 ml)
  • 1 tējk. citrona mizas, smalki sakapāta
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 1 liela ķiploka daiva, smalki sakapāta
  • 1 mazs šalotes sīpols, smalki sakapāts
  • 1/2 tējk. melno piparu
  • jūras sāls

Pagatavošana:

  1. Pannā lej eļļu un liec iekšā sīpolus un ķiplokus ar šķipsniņu sāls. Cep uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, lai tie kļūst mīksti, bet ne brūni. Kādas 5 minūtes. Tad pievieno vistas gabaliņus, citrona sulu un citrona mizu. Pieber sāli un piparus.  Uzgriez lielu liesmu un, kad sāk aktīvi cepties, nogriez mazu liesmu un sautē kādas 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  2. Beigās, kad vista gatava, uzgrez vēlreiz lielu liesmu un pacep 1-2 minūtes, lai mērce kļūst biezāka. Pasniedz, liekot traukā, uzberot citrona mizas un pētersīļus.

* Vislabāk - atkauloti no šķiņķa un kājas gabaliņiem, jo tie ir sulīgāki.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!