Foto: F64

Rīgā svētdien noslēdzas vērienīgā burukuģu un jahtu regate "The Tall Ships Races 2013" un tās dalībnieki atstāj Rīgu un dodas jūrā.

Sestdien vakarā notika salūts par godu regatei, ko vēroja pasākuma dalībnieki un tūkstošiem regates apmeklētāju.

Savukārt svētdien priekšpusdienā no plkst.11.30 regates dalībnieki atstāj Rīgas ostu un dodas uz tālāko ceļamērķi - Ščecinas pilsētu Polijā.

Ziņu aģentūra "Leta" vēsta, ka, lai novērotu burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races" noslēguma posmu, uz Mangaļsalu dodas ļoti liels skaits cilvēku. Tādējādi Sarkandaugavā un tās apkaimē izveidojušies milzīgi sastrēgumi, bet pilnajos sabiedriskā transporta autobusos vairāki cilvēki gaisa trūkuma dēļ paģībuši, daudzi lūdz izlaist no autobusa, pirms sasniegts ceļa mērķis, novēroja "LETA Foto".

Lai gan uz Mangaļsalu norīkoti papildus autobusi, tas situāciju neatvieglo, jo sastrēgumu dēļ transportlīdzekļi uz priekšu netiek. Sarkandaugavas iedzīvotāji pārpildītajos autobusos vairs nevar iekāpt, savukārt sastrēgums izveidojies līdz pat Vecmīlgrāvim.

Kā novēroja "LETA Foto", situācija nokaitinājusi ļoti daudzus iedzīvotājus, kas sastrēgumā vaino Rīgas mēru un viņa nespēju pienācīgi organizēt tik vērienīgu pasākumu.

Jau vēstīts, ka sestdien regates interesentus priecēja krāšņs gājiens, kurā devās ap 3000 regates "The Tall Ships Races 2013" dalībnieku.

Gājiens notika maršrutā no Eksporta ielas pa 11.novembra krastmalu gar Rātslaukumu, pa Kaļķu ielu, Raiņa bulvāri līdz Kongresu namam. Kuģu un jahtu komandu dalībnieku atraktīvo gājienu varēja vērot ielu malās, no ēku un tuvējo kafejnīcu logiem. Gājiena noslēgumā laukumā pie Kongresu nama notika komandu apbalvošanas ceremonija par rezultātiem sporta spēlēs un citiem sasniegumiem regates laikā.

Vērienīgo regati atklāja ceturtdien un tā ilgs līdz svētdienai, 28.jūlijam. Tiešraidē interesenti var vērot svarīgākos regates notikumus. Regatē piedalās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm.

Pēdējo reizi šāds notikums Rīgā notika pirms desmit gadiem – 2003.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!