Vai tu domā, ka ēdot makaronus tu kļūsi resnāka? Tas ir mīts! Ja tā būtu patiesība, itāļi jau sen būtu kļuvuši par kārtīgiem resnuļiem.
Mūsu līdzcilvēki kļūst resnāki ne jau no pašiem makaroniem, bet no makaroniem „flotes gaumē” vai arī no makaroniem ar kotletēm un citam piedevām, ko ēdam kopā ar makaroniem. Mums makaroni ir bagātīgs holesterīna avots, savukārt itāļiem - šķiedrvielu avots, kas uz ilgu laiku palīdz saglabāt sāta sajūtu un normalizē zarnu trakta darbību. Turklāt makaronos ir specifiskas aminoskābes, kas ietekmē garastāvokli, palīdz atbrīvoties no depresijas un regulē apetīti. Tev vienkārši negribēsies pārēsties.

Kā obligāts pamats makaroniem itāļu diētā ir dārzeņi, augļi, putraimi, olīveļļa, zivis un jūras produkti. No gaļas un maizes izstrādājumiem vispār var atteikties. Mērķa labad būs jāupurē cukurs (visos veidos) un produkti, kuriem pievienoti konservanti (visos veidos - ieskaitot veikalā nopērkamās mērces, desas, sālījumus un žāvējumus). Pamata produktus vari lietot uzturā neierobežotā daudzumā un jebkurā kombinācijā. Un, starp citu, sausais sarkanais vīns (viena glāze dienā) neietilpst aizliegumu sarakstā.

Efektivitāte

• Viena līdz divu mēnešu laikā normalizēsies vielmaiņa. Rezultātā uzlabosies ādas stāvoklis, noregulēsies gremošana un sāks zust liekie kilogrami.

• Tā kā diēta neuzliek nekādus stingrus daudzuma ierobežojumus, to viegli ievērot.

• Sākotnējais svara zaudējums atkarīgs no tava pašreizējā svara. Vidēji atbrīvosies no 1,5 kilogramiem mēnesī.

• Ja pastāvīgi ievērosi šo diētu, sirds asinsvadu saslimšanas risks samazināsies divkārt. Turklāt nostiprināsies imunitāte un būs mazāka iespējamība saslimt ar infekcijām un iekaisumiem.

Zemūdens akmeņi

Ja tu ceri uz ātru rezultātu un neesi gatava pāriet uz veselīgu dzīvesveidu, šī shēma nav domāta tev.

Lai tievētu, ēdot makaronus, tos nepieciešams pareizi vārīt.

1. Ļoti svarīga ir ūdens un makaronu daudzuma proporcija - viens litrs ūdens uz katriem 100 gramiem makaronu.

2. Sāli ūdenim pievieno pirms tajā ieber makaronus.

3. Spageti vārošā ūdenī turi ne ilgāk par piecām minūtēm. Tikai no pirmā acu uzmetiena liekas, ka tie vēl nav gatavi. Īstenībā ar šādu pagatavošanas veidu kombinētie ogļhidrāti uzsūcas mazāk, toties vairāk tiek stimulēta zarnu darbība. Tu ātrāk paēdīsi un noteikti nekļūsi resnāka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!