Foto: ČetrasSezonas.lv
Šim desertam, kura dzimtene ir Venēcija, ir simtiem recepšu, katrā restorānā no Turīnas līdz pat Apūlijai to pasniedz atšķirīgu, divus vienādus nedabūt, taču klasiskajā variantā tā galvenās sastāvdaļas ir maskarpone un svaigas olas, jo tās ēd jēlas un tamdēļ vislabāk izmantot bioloģiskās.

Sastāvdaļas:

  • 5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 150 g cukura
  • 500 ml maskarpones siera
  • šķipsniņa sāls
  • 30 biskvīta nūjiņas
  • 250 ml stipras kafijas
  • 1 ēdamkarote konjaka vai tumšā ruma
  • 100 g sarīvētas tumšās šokolādes (kakao sastāvs vismaz 70%)
  • 1 ēdamkarote nesaldināta kakao

Pagatavošana:

  1. Uzvāri kafiju, pievieno konjaku vai rumu un atdzesē.
  2. Sarīvē šokolādi.
  3. Atdali olas baltumus no dzeltenumiem.
  4. Dzeltenumus kopā ar cukuru saputo gaišās putās, uzmanīgi iecilā sieru, necenties to rūpīgi iemaisīt.
  5. Olu baltumus ar sāli sakul stingrās putās un iecilā maisījumā.
  6. Lielu, ovālu trauku plānā kārtā izklāj ar krēmu, biskvīta nūjiņas iemērc kafijā un liec pāri krēmam. Pildi nākamo kārtu un pārkaisi ar nedaudz šokolādes. Procesu atkārto, līdz izmantotas visas sastāvdaļas.
  7. Virsējā kārtā liec krēmu un šokolādi, pārkaisi ar kakao.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!