Sastāvdaļas:
- 5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
- 150 g cukura
- 500 ml maskarpones siera
- šķipsniņa sāls
- 30 biskvīta nūjiņas
- 250 ml stipras kafijas
- 1 ēdamkarote konjaka vai tumšā ruma
- 100 g sarīvētas tumšās šokolādes (kakao sastāvs vismaz 70%)
- 1 ēdamkarote nesaldināta kakao
Pagatavošana:
- Uzvāri kafiju, pievieno konjaku vai rumu un atdzesē.
- Sarīvē šokolādi.
- Atdali olas baltumus no dzeltenumiem.
- Dzeltenumus kopā ar cukuru saputo gaišās putās, uzmanīgi iecilā sieru, necenties to rūpīgi iemaisīt.
- Olu baltumus ar sāli sakul stingrās putās un iecilā maisījumā.
- Lielu, ovālu trauku plānā kārtā izklāj ar krēmu, biskvīta nūjiņas iemērc kafijā un liec pāri krēmam. Pildi nākamo kārtu un pārkaisi ar nedaudz šokolādes. Procesu atkārto, līdz izmantotas visas sastāvdaļas.
- Virsējā kārtā liec krēmu un šokolādi, pārkaisi ar kakao.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit