Tītara cepetis ar strīpainajiem burkānkartupeļiem
Foto: Pie Galda

Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks. Dzintars apsolīja izdomāt ko neparastu - tā radās šie strīpainie burkānkartupeļi. Burkāns kartupelim piešķir saldenumu un sulīgumu, un izskatās ļoti krāšņi un interesanti. Par tītara cepeti jāteic – ne velti tas bija marinējies veselu nakti ledusskapī. Gaļa, sautējusies pati savās sulās, ir aromātiska un ļoti mīksta.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Nepieciešamās sastāvdaļas (4 porcijas):

  • 1 kg atkaulota tītara šķiņķa
  • 8 kartupeļi (pa 2 katram ēdājam)
  • 1-2 burkāni

Marinādei

  • 3-4 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1-2 tējkarotes jebkuras garšvielas vistas ēdieniem
  • 1 tējkarote dzeltenā karija
  • 1 buntīte pētersīļu
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Dzintara knifiņi:

Lai kartupeļi vienmērīgi izceptos, tos ieteicams atlasīt visus vienādus.

Spraužot burkānu ripiņas kartupeļu iegriezumos, jārīkojas uzmanīgi, lai kartupeli nesaplēstu.

Kad maiss krāsnī piepūties milzīgs, tad cepetis pēc 15 minūtēm būs gatavs.

Pagatavošana:

1. Tītara šķiņķim izņem kaulu, ja tāds ir, un liek bļodā.

2. Pētersīļus sasmalcina, ķiploka daiviņas nomizo un sarīvē uz vidējās rīves. Garšsaknes pievieno gaļai bļodā.

3. Gaļu pārkaisa ar sausajām garšvielām, un ar rokām kārtīgi samasē visu kopā. Bļodu pārklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī samarinēties. Gaļai nepieciešams "atpūsties" vismaz 2-3 stundas.

4. Pirms cepšanas sagatavo piedevas. Kartupeļus nomizo un ar nazi izdara iegriezumus līdz 2/3 ik pa 0,5 cm.

5. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās. Katrā kartupeļa iegriezumā iesprauž vienu burkāna ripiņu.

6. Kad visi kartupeļi gatavi, tos pārziež ar nedaudz eļļas un apkaisa ar sāli.

7. Cepamajā traukā liek cepešmaisu. Tajā pa vidu liek tītara šķiņķi, visapkārt kārto krāsainos kartupeļus. Maisam galus aiztaisa, un ar nazi vai adatu izdara 3-4 iegriezumus, lai gaisam būtu, kur cirkulēt. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek maisu cepties ~ 45 minūtes.

8. Kad maiss piepūties, gaļa brūna un kartupeļi mīksti - ēdiens ir gatavs pasniegšanai.

9. Cepeti pasniedz porciju šķīvjos, blakus gaļai kārtojot kartupeļus.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form