Sastāvs 6 personām: Tortes pamatnei: 200 g cukura; 200 g sviesta istabas temperatūrā; 5 olas, istabas temperatūrā; sāls šķipsniņa; 200 g tumšās/rūgtās šokolādes; 1 ēd.k. ruma; 250 g mandeļu skaidiņas; 1 vaniļas paciņa; 1 paciņa cepamā pulvera; 3 ēd.k. kukurūzas ciete; pūdercukurs.

Pildījumam:

1 groziņš melleņu
1 groziņš zemeņu
1 groziņš aveņu
1 ēd.k. pūdercukura
200 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē melno šokolādi un sviestu, noliek atdzesēties.

Bļodā puto cukuru ar olas dzeltenumiem līdz tie kļūst balti un cukurs ir izkusis. Pievieno mandeles, kausēto šokolādi, rumu, kukurūzas cieti, vaniļu un cepamo pulveri. Pēdējos iecilā saputotos olbaltumus.

Masu pilda ar sviestu ieziestā kūkas veidnē, kuras diametrs ir apmēram 25 cm. Cep apmēram 40 minūtes, līdz kūkā iedurts iesmiņš, izvelkot ārā, ir tīrs. Izņem no veidnes un liek uz restītēm dzesēties.

Pa to laiku saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un ieliek uz 20 minūtēm ledusskapī. Tortes plāksni sagriež uz pusēm, vidū liek putukrējumu un meža ogas (atstāj nedaudz ogu tortes dekorēšanai), uzliek virsējo plāksnes pusi. Apkaisa ar pūdercukuru, centru dekorē ar meža ogām.

Ieteicams pasniegt ar vīnu: Brachetto – Moscatto.

Avots: “Īstās itāļu receptes” (Itālijas Festivāla 2005 informatīvais buklets).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!