Viegls, ātrs ikdienas vakariņu ēdiens, kurā mijas krēmīgā maskarpone, daudzie zaļumi un sulīgā vista.

Sastāvdaļas:

  • 4 tortiljas
  • 1 liels svaigs gurķis, plānās šķēlītēs
  • 20 bazilika lapu
  • 150 g romiešu salātlapu

vistai:

  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 2 vistas filejas
  • 2 raudenes zariņi
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1/2 tējk. kumīna
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti pipari pēc garšas

krēmam:

  • 60 g "Lago Maggiore"maskarpones
  • 1 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 ēd.k. diļļu
  • 1 ēd.k. bazilika
  • 1 tējk. sinepju
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistas fileju. Apcep brūnu no abām pusēm, tad uzliec oregano un rozmarīnu, uzber sāli un piparus un liec krāsnī uz 15 minūtēm.
  2. Gatavo krēmu. Bļodā sajauc visas krēma sastāvdaļas.
  3. Pasniedz. Uz šķīvjiem liec tortiljas, uzsmērē krēmu, uzliec salātu lapas, gurķus, tomātus un pa virsu vistu. Uzber baziliku, piparus un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!