Foto: F64
Saistībā ar Jaungada naktī Krāslavā notikušo traģisko autoavāriju, kurā pēc auto iebraukšanas upē gāja bojā septiņi jaunieši, ceturtdien Krāslavas novadā izsludināta sēru diena un plkst.10 Krāslavas Romas katoļu baznīcā būs aizlūgums bojāgājušo piemiņai, portālu "Delfi" informēja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Viņš stāstīja, ka Krāslavas novada dome katrai bojāgājušā jaunieša ģimenei piešķirs vismaz 150 latu pabalstu. Pašvaldība nepieciešamības gadījumā ir gatava sniegt arī lielāku materiālu atbalstu bojāgājušo jauniešu ģimenēm. "Jautājums, kāds atbalsts nepieciešams, tiek skatīts [ar katru ģimeni] atsevišķi [..] Skatām jautājumu ne tikai par materiālas, bet arī psiholoģiskas palīdzības sniegšanu," sacīja Upenieks.

"Situācija ir smaga. Cilvēki ir šokā, daudzi – ne tikai vecāki, bet arī draugi un citi apkārtnē dzīvojošie," atzina Krāslavas novada domes priekšsēdētājs, sakot, ka novada sociālie darbinieki cita starpā ir uzrunājuši speciālistus – psihologus, lai viņi pēc skolas brīvdienu beigām ģimnāzijā nepieciešamības gadījumā varētu sniegt psiholoģisku palīdzību bojāgājušo audzēkņu skolas biedriem.

Jau ziņots, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā, ceļa posmā Izvalta - Šķeltava notika avārija, kad gados jaunie cilvēki, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām. Automašīnā bija septiņi cilvēki - seši salonā un viens bagāžniekā. Bojā gājuši ir jaunieši, kas dzimuši 1993.,1992., 1993. un 1995.gadā. Savukārt bojā gājušās jaunietes dzimušas 1994.,1995. un 1995.gadā.

Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija apgāzusies uz jumta. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Armands Ploriņš pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!