Foto: morgueFile
Mazajā ģildē 11. decembrī plkst. 17.00 notiks trešās Adventes koncerts "Miers sagaidīts", kurā muzicēs dziesminiece Helēna Kozlova un grupa "Levīti", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Koncertā savās Adventes laika sajūtās dalīsies arī ģitārists Rihards Lībietis, dziedātāja Dace Kaša un koklētāja Ieva Buša.

Grupa "Levīti" Latvijas mūzikās laukā darbojas jau daudzus gadus. Tā radās kā Helēnas Kozlovas, ko pazīst kā grupas "Skumju Akmeņi" solisti, individuālais projekts.

Grupa spēlē autormūziku, kas tiek aranžēta. Mūzikā var saklausīt gan etno, gan bosanovu, folku un mazliet džeza. Grupa atskaņo instrumentālas kompozīcijas, kā arī dziesmas latviešu un "putnu" valodās. Dziesmās galvenais akcents likts uz Helēnas garīgi poētiskajiem tekstiem.

Rihards Lībietis nodarbojas ar netradicionālu akustiskās ģitāras spēli, cenšoties parādīt, ka arī ar vienu instrumentu var attēlot plašu un piepildītu emociju gammu. Kā norāda pats mākslinieks: "Mūzikā iekļauju savus vērojumus un skatījumu uz apkārtējo pasauli, cilvēku emocijām, nerēķinoties ne ar kādu citu aspektu - radot mūziku, kurā var sajust patiesumu. Patiesumu, kas daudz kur mūsdienās iztrūkst."

Dziedātāja Dace Kaša, kas koncertā uzstāsies kopā ar koklētāju Ievu Bušu, par viņu abu sadarbību saka: "To mūziku no debesīm kopā nesam atpakaļ neskatoties - tikai uz priekšu. Tajā miers, prieks, cerība un mīlestība izlīst pār klausītājiem un, neapšaubāmi - arī pār mums pašām! Ar Ievu spēlēt ir īsts baudījums - viņas neparastais pieskāriens koklei liek uzgavilēt un mana balss to novērtē."

Koncerts paredzēts visai ģimenei un tajā ieeja ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!