Foto: PantherMedia/Scanpix
Laikam kļūstot arvien nemīlīgākam un tumšākam, aktuāla kļūst karsto dzērienu sezona, kas ne tikai sasilda, bet arī aizdzen pirmos vīrusu priekšvēstnešus. Savas iecienītākās karsto kokteiļu receptes iesaka kluba "Coyote Fly" bārmene un šova"Latvijas princese" bijusī dalībniece Ieva Zariņa.


Foto: PantherMedia/Scanpix

"Vislabprātāk gatavoju groku, ko taisu nedaudz citādi nekā ierasts. Dzērienam nepieciešams tumšais rums, un ierastās upeņu sulas vietā iesaku pievienot karstas dzērveņu un ābolu sulas, kas jāsajauc uz pusēm. Patīkamākai garšai dzērienam klāt var pielikt arī visus tos augļus, kas vien mājās atrodami - apelsīnus, mandarīnus, citronus un ābolus.

Otrs variants šādam karstajam grokam ir sulas vietā izmantot melno tēju. Garša gan būs nedaudz stiprāka, tomēr arī tas ir viens no karstā dzēriena veidiem un spēs kārtīgi sasildīt," stāsta Ieva.

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Vēl interesanti garšo karstais mojito, ko man patīk gatavot arī pašai. Tam nepieciešamas tās pašas sastāvdaļas, kas parastajam mojito, vienīgi sprite vietā klāt jāliek uzsildīta ābolu sula. Šo dzērienu mājas apstākļos gan būs nedaudz sarežģītāk pagatavot, jo tam nepieciešamas dažādas sastāvdaļas, tomēr dzēriens garšo ļoti labi un arī bāros ir viens no iecienītākajiem apmeklētāju kokteiļiem," skaidro bārmene.


Foto: DELFI

Tāpat Ievas krājumā ir arī bezalkoholisko dzērienu receptes: "No bezalkoholiskajiem kokteiļiem varu ieteikt pagatavot dzērveņu - smiltsērkšķu kokteili, kas ir īsta vitamīnu bumba.

Jāsaspaida dzērvenes un smiltsērkšķi, kam var pievienot arī sarīvētu ingveru. Iegūtajai masai jāpieliek medus, un tā jāpārlej ar ūdeni. Šo veselības dzērienu lieto viss kluba kolektīvs, un no pieredzes varu teikt, ka iesnas pēc tā izdzeršanas būs atņemtas kā ar roku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!