«Ņam, ņam, mazulīt!». Bērnu ēdienu receptes no šefpavāra virtuves

Esiet drosmīga un ļaujiet mazulim nobaudīt arī tropiskos augļus. Šī ir ļoti ātri pagatavojama biezeņa recepte, jo to nav nepieciešams vārīt. Izmantojiet nobriedušus augļus, lai nodrošinātu vislabāko garšu un uzturvērtību. Recepte no šefpavāres Sianas Blunosas grāmatas "Ņam, ņam, mazulīt!".

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Paredzēts 6-8 porcijām

  • 1 mango
  • 1 papaija
  • 2 banāni
  • 1 kivi
  • 2 ēdamkarotes jeb 30 ml kokosriekstu piena

1. Nomizojiet visus augļus. Papaiju pārgrieziet uz pusēm un izņemiet no tās sēkliņas. Sagrieziet augļus mazos gabaliņos.

2. Visas sastāvdaļas ielieciet virtuves kombainā vai sasmalciniet ar rokas blenderi.

3. Izkāsiet caur sietu, lai atbrīvotos no kivi sēkliņām. Sadaliet biezeni porcijās, pēc tam pasniedziet vai sasaldējiet.

Informācija par uzturvērtību

  • Mango ir bagāts ar beta-karotīnu, tas satur nedaudz B grupas vitamīnu, C vitamīnu un dažas minerālvielas, piemēram, kalciju un magniju, kas stiprina kaulus un zobus un veicina muskuļu attīstību.
  • Papaija satur daudz beta-karotīnu, C vitamīnu, kalciju un magniju.
  • Banānos ir daudz beta-karotīna, folijskābes un B grupas vitamīnu, kalcija un citu minerālvielu.
  • Kivi ir bagāts ar beta-karotīnu, C vitamīnu un kāliju. Turklāt tajā ir daudz šķiedrvielu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form