Foto: LETA
Jaunieceltais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC) pārliecināts, ka amatā paliks līdz pat sasaukuma beigām, to viņš uzsver intervijā laikrakstam "Neatkarīgā".

"Līdz sasaukuma beigām. Noteikti," uz jautājumu, cik ilgi viņš plāno noturēties priekšsēdētāja krēslā, pārliecināti atbild Truksnis. "Vienreiz ir jābeidz tās dramatiskās Monteki – Kapuleti klanu kaislības!" uzsver mērs. "Deputāti izmēģināja vienu, otru modeli, bija vilšanās, un cilvēki saprata, kā ir iespējams vai nav iespējams strādāt. Šobrīd par mani balsojušais deputātu kopums ir stabils, un nav pazīmju, ka varētu notikt kādi satricinājumi," uzsver mērs.

Viņš norāda, ka mēģinās darbā iesaistīt arī opozīcijas deputātus, piebilstot: "Diemžēl līdz šim Jūrmalas domē ir bijis tā, ka deputāti mēdz sarunāt tādas lietas, ka nākamajā dienā kauns skatīties citam uz citu." Truksnis intervijā laikrakstam norāda, ka ir jāatbalsta viss, kas pilsētai dod labumu, "neatkarīgi no tā, vai priekšlikumu sniedz pozīcijas vai opozīcijas deputāti."

Intervijā Truksnis jautāts par gāztā mēra Romualda Ražuka darba stilu, norādīja: "Nevar kaut ko mēģināt izveidot tikai ar vienu mērķi: sagraut iepriekšējo." Truksnis intervijā uzsvēra, ka Ražuka vadības stilā trūka komunikācijas prasmes ar citiem deputātiem un šantāža "nekur tu neliksies, tev būs jābalso tā, kā partija liek, un tavs personīgais viedoklis nevienu neinteresē," stilā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā ceturtdienā par Jūrmalas mēru ievēlēts Truksnis. Jūrmalas mēra krēsls kārtējo reizi kļuva vakants, jo 9.septembra vakarā dome atcēla no priekšsēdētāja amata "Pilsoniskās savienības" pārstāvi Romualdu Ražuku. Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!