Tukuma novada domes sēdē pieņemts lēmums izsolīt pašvaldības nekustamo īpašumu "Skolas pils", Zentenes pagastā, Tukuma novadā, informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Priede.

Domes sēdē deputāti apstiprināja pašvaldības nekustamā īpašuma Zentenes pils izsoles noteikumus. Izsoles sākuma cena noteikta 130 000 latu apmērā.

Izsole notiks 2011.gada 12.aprīlī plkst.16 Tukuma novada domē.

Īpašumā "Skolas pils" ir zeme 12,18 hektāru platībā, skolas ēka, kas celta 1870.gadā, un internāta ēka.

Skolas ēkā kopš 1938.gada atradās Zentenes pamatskola, bet 2009.gada 1.septembrī skola tika likvidēta, jo krasi bija samazinājies skolēnu skaits. Vēl gadu šajā ēkā atradusies Bērnu uzraudzības grupa, kura 2010.gada vasarā tika pārcelta uz Zentenes pagasta pakalpojumu centra telpām.

Pēc Priedes stāstītā, pašlaik ēka stāv tukša un pamazām iet bojā. Vēl pagasta padomes laikā ēkai ticis nomainīts jumts, taču darbi tikuši veikti nekvalitatīvi un mitrums no jumta bojājis sienas, kā dēļ tās ir izsalušas.

Tā kā ēkas tehniskā stāvokļa atjaunošanai un uzturēšanai ir nepieciešami papildu līdzekļi, pašvaldība tās apsaimniekošanu uzskata par ekonomiski neizdevīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!