Tukuma pašvaldības policijas reids, kurā policija gribēja pārbaudīt, vai nepilngadīgie nakts laikā tiek ielaisti naktsklubos, beidzās pie kluba "Grands" durvīm, jo tālāk policistus nelaida apsardze. Pārbaudi izdevās veikt tikai pēc nedēļas, piesaistot kolēģus no Valsts policijas, ziņo "Latvijas Avīze".
Tukuma pilsētas dome nesen grozīja noteikumus "Par sabiedrisko kārtību un sanitāro tīrību Tukuma pilsētā", liedzot bērniem līdz 16 gadu vecumam bez vecāku klātbūtnes atrasties ārā pēc pulksten 23.

Naktī no 12. uz 13. maiju Tukuma pašvaldības policijas darbinieki ieradās naktsklubā "Grands", lai pārbaudītu, vai izklaides vietā neatrodas nepilngadīgie jaunieši. Tālāk par ieejas durvīm likuma sargi netika, jo iestādes apsardze, atsaucoties uz kluba direktora Anda Ožeta rīkojumu, viņus atteicās ielaist.

Pēc nedēļas pašvaldības policija nu jau ar Valsts policijas atbalstu mēģināja iekļūt klubā, taču apsardze piekrita likumsargus ielaist tikai bez ieročiem, jo "tāds noteikums esot visos Rīgas klubos".

"Pēc likuma "Par policiju" mums ir tiesības iekļūt šādās iestādēs jebkurā diennakts laikā. Tādēļ apsardzes darbinieku rīcību var traktēt kā nepakļaušanos likumīgām policijas prasībām. Taču tajā pašā laikā mēs esam ieinteresēti šādus konfliktus atrisināt mierīgi," laikrakstam pastāstīja Tukuma pašvaldības policijas inspektore Inga Jonāne.

Tādēļ pašvaldības policisti savus ieročus nodevuši kolēģiem no Valsts policijas un devušies pārbaudīt klubu, kur vairākiem nepilngadīgajiem sastādījuši protokolus par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, kā arī par atrašanos izklaides iestādē bez vēcāku klātbūtnes. "Patiesībā viņu tur bija daudz vairāk. Mums vajadzētu autobusu, lai visus no turienes savāktu," laikrakstam stāstījusi Jonāne.

"Pašlaik Valsts policija veic notikušā pārbaudi un lems, vai sodīt apsargus par nepakļaušanos policijas prasībām," pastāstīja Valsts policijas nepilngadīgo lietu inspektors Janeks Bahs, kurš arī piedalījās otrajā policijas reidā.

Grands" direktors Andis Ožets notikušo komentēt nevēlējās. Vien minēja, ka apsardzes darbinieku rīcībai pamatā, visticamāk, bijuši kādi personīgi iemesli, kas noveduši pie pārpratuma.

Taču runātīgāks bija kluba telpu īpašnieks, Saeimas deputāts Artis Kampars: "Par notikušo es uzzināju tikai pavisam nesen, jo nupat atgriezos no komandējuma. Esmu sašutis un nekavējoties lūdzu Ožeta kungu apturēt kluba darbību līdz lietas apstākļu noskaidrošanai." Viņš arī pastāstīja, ka "Grands" tuvākajā laikā tiks slēgts un ēkā tiks izvietoti biroji. Formāli Kampars ir tikai nama īpašnieks un naktskluba pārvaldē nepiedalās, jo ieņem amatu Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!