SIA "Tukuma ledus halle" līdz novembrim Tukumā iecerējusi uzbūvēt jaunu ledus halli, kurā kopējās investīcijas tiek lēstas aptuveni divi miljoni latu, informēja "Tukuma ledus halles" rīkotājdirektors Arnis Lauss.
Viņš pastāstīja, ka halles būvniecība ir sākta gada sākumā. To būvē SIA "Stats", bet par pārējo darbu veikšanu vēl pašlaik notiek konkursi. Lauss pavēstīja, ka Tukumā topošās ledus halles ēkas pamatos 28.maijā iecerēts svinīgi iemūrēt kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un laba vēlējumiem.

Halli, kurā paredzētas 678 sēdvietas un 146 stāvvietas un kuras divstāvu ēkas platība ir 5613 kvadrātmetri, plānots nodot ekspluatācijā novembrī.

Lauss vērsa uzmanību uz to, ka Tukuma halle iecerēta kā sporta un atpūtas komplekss, kur divstāvu celtnē izvietots ne tikai ledus laukums ar skatītāju tribīnēm, bet arī viesnīca, kafejnīca, konferenču zāle, trenažieru zāle, frizētava, pirts, masieru telpa, tirdzniecības vietas sporta precēm, suvenīriem, presei u.c.

Ledus halles apmeklētāji varēs nodarboties ar daiļslidošanu, kerlingu, masu slidošanu un hokeju. Savukārt sportistu vajadzībām hallē iekārtotas ērtas ģērbtuves, sporta inventāra žāvētavas un glabātava, telpas tiesnešiem un komandu ārstiem. Halle piemērota arī lielu masu pasākumu - koncertu, izstāžu, svētku, konferenču - rīkošanai. Projektā paredzēts arī labiekārtot halles apkārtni - izveidot autostāvvietu, bērnu rotaļu laukumu, apstādījumus un gājēju celiņus.

Lauss informēja, ka no kopējām halles projektam plānotajām izmaksām 20% ir paredzēts pašu ieguldījums. Projektam piesaistīs arī investīcijas, kā arī ņems kredītu. "No iepriekš plānotā projekts sadārdzinājās viesnīcas, konferenču zāles, atpūtas centra ieplānošanas dēļ," viņš piebilda.

"Tukuma ledus halle" dibināta pērn 23.jūlijā ar 40 tūkstošu latu pamatkapitālu, un tās īpašnieki ir SIA "Stats Invest" un SIA "L Z" - katrai no tām pieder 50% ledus halles projekta īstenotājas kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!