Bauskas rajonā šogad trešie tūrisma sezonas atklāšanas svētki tiks svinēti četras dienas, kā arī visu maija mēnesi rajonā notiks dažādi pasākumi.
Tā 1.maijā pēc restaurācijas tiks atklāta sezona Bauskas pils muzejā. Plkst. 10.00 būs svinīga lentes pārgriešana, iepazīšanās ar ekspozīciju un izstādi, pils konferenču zālē varēs noskatīties filmu par restaurācijas gaitu Bauskas pilī. Ieeja pilī no 10.00 līdz 12.00 būs bezmaksas.

1. un 2.maijā Vecumniekos tiks svinēti pagasta svētki „Mēs – Vecumniekos”. Pirmajā dienā būs mājražotāju tirgus, radošās darbnīcas, atrakciju pilsētiņa, tautas namā - Vecumnieku un Baldones mūzikas skolu simfoniskā orķestra un jauktā kora „Maldugunis”, Latvijas Nacionālās operas mākslinieku koncerts. Otrajā dienā pagasta svētku ietvaros ar domu „Uzcelsim baznīcai jumtu” - dievkalpojums baznīcā, koncerts un aktivitātes pie baznīcas, vakarā tautas namā balle.

2. un 3.maijā Rundāles pils aicina ģimenes, draugu grupas vai darba kolektīvus uz talkām Rundāles pils dārzā, pretī par to saņemot vienreizējas bezmaksas ieejas kartes pils dārza apmeklējumam sev vēlamajā laikā visas sezonas garumā. Pieteikšanās katru dienu (arī brīvdienās), darba laikā.

4.maijā tradicionāli Bangu dīķi notiks makšķerēšanas sacensības „Cīņa par lielāko Bangu dīķa karpu”, bet Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā plkst.13.00 tiks atklāta izstāde „Pavasaris” (Ieva un Tālivaldis Muzikanti. Gleznas un skulptūras).

No 1. līdz 4. maijam atrakciju parks „Labirinti” Iecavas novadā piedāvās 25% atlaidi ieejas maksai atrakciju parkā un 25% atlaidi maksai par vizināšanos ar velokartiem.

No 1. līdz 4.maijam mini zoo "Dobuļi" Iecavas novadā piedāvās atklāšanas cenas izjādēm ar pašu mazāko poniju, kā arī iespēju apskatīt jaunos trušu mazuļus, jērus un zelta zivtiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!