Foto: F64
Ūdens līmenis Ciecerē saglabājas rekordaugstā līmenī, tomēr pēdējās diennakts laikā tas pazeminājies par pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

LVĢMC novērojumu stacija atrodas pie Pakuļu HES - aptuveni 13 kilometru uz rietumiem no Saldus. Augstākais līmenis šeit tika reģistrēts sestdienas rītā, kad tas sasniedza 561 centimetra (cm) atzīmi, dienas gaitā ūdens līmenis kritās par 17 cm, pagājušajā naktī - vēl par 30 cm.

Kopējais ūdens līmeņa pieaugums pēc stiprajām lietusgāzēm Pakuļu ūdenskrātuvē sasniedza 3,65 metrus un par 1,65 metriem pārsniedza 2010.gada palu laika maksimālo atzīmi.

Rekordaugsts ūdens līmenis vērojams arī citās upēs un ezeros šajā apkaimē. Piemēram, Abavas pietekā Imulā ūdens līmenis pagājušajā diennaktī kāpis vēl par 47 cm un patlaban ir 66 cm augstāks par pērnā gada palu maksimumu.

Ventā pie Kuldīgas pagājušajā naktī sākusies pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās, savukārt Abavā, kā arī Bērzes un Ventas lejtecē ūdens līmenis turpina kāpt, plūdu draudi šeit gan nepastāv. Lielupē ūdens līmenis būtiski nav mainījies, un stabils ūdens līmenis saglabājas lielākajā daļā Latvijas upju.

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros, kā arī Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē svētdienas rītā bija +17..+23 grādu robežās, Daugavā pie Krāslavas ūdens bija +24 grādus silts.

Jau vēstīts, ka visstiprākās lietusgāzes 28.jūlija vakarā un naktī uz 29.jūliju skāra Brocēnu, Saldus, Kandavas, Kuldīgas un Skrundas novadu. Saskaņā ar meteoroloģiskā radara datiem plūdu epicentrs bija Brocēni, Saldus un teritorijas uz ziemeļiem no Saldus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!