Foto: DELFI
Otrdien vēlā vakarā Liepājā ugunsdzēsēji izglābuši kārtējo neuzmanīgas smēķēšanas upuri – kāds vīrietis saindējies ar cigaretes aizdedzināta dīvāna dūmiem.

Trešdien plkst.23:11 VUGD saņēma informāciju, ka no piecstāvu dzīvojamās mājas Liepājā, Viršu ielā, ceturtā stāva balkona nāk dūmi, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Ierodoties notikuma vietā un atlaužot dzīvokļa durvis, ugunsdzēsēji glābēji dzīvoklī, kurā bija spēcīgs sadūmojums, atrada 57 gadus vecu vīrieti, kurš tika izglābts un nodots mediķiem.

Sadūmojums bija izcēlies degoša dīvāna dēļ. Kopējā degšanas platība bija 2 kvadrātmetri. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Savukārt naktī uz trešdienu plkst.1:47 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kanāla ielā, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg metāla angārs – saimniecības ēka 300 kvadrātmetru platībā un augstsprieguma elektrības stabs 7 kvadrātmetru platībā. Iespējamos ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 33 izsaukumus - dzēsti 17 ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!