Foto: AP/Scanpix

Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins ir paziņojis, ka no Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības programmas samita Rīgā, Ukraina gaida ES lēmumu par bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu.

"Mēs konsekventi strādājam pie tā, lai šī samita laikā tiktu pieņemts principāls lēmums par bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu," ministrs paziņoja Ukrainas parlamenta deputātiem, runājot par iespējām, ka tāds režīms tiks ieviests.

Viņš stāstīja, ka Ukraina bezvīzu režīmu ar ES varēs ieviest vienīgi tad, ja izpildīs visus punktus rīcības plānā vīzu režīma liberalizācijai ar ES.

ES Austrumu partnerības samits Rīgā notiks 21.un 22.maijā. Latvija to rīko kā pašreizējā ES prezidējošā valsts.

Ukrainas valdība sagaida, ka samita laikā ES atzīs Ukrainas eiropeisko perspektīvu, kā arī paziņos par vīzu režīma atcelšanu Ukrainas pilsoņiem no 2016.gada 1.janvāra.

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Ukrainā vadītājs Jans Tombinskis martā paziņoja, ka Rīgas samitā lēmums par bezvīzu režīma ieviešanu ar Ukrainu "netiks pieņemts, jo nav laika, lai to pieņemtu".

Tombinskis norādīja, ka Ukrainā strādā Eiropas institūciju pārstāvniecība, kas analizē to, kā Ukraina īsteno saistības, kas nepieciešamas bezvīzu režīma ar ES ieviešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!